regina elisabeta a doua a angliei
Divertisment

Regina Elisabeta are probleme de sănătate / Getty Images

De ce se semneaza Regina Angliei "Elizabeth R" in documente oficiale. Putini stiau

Regina Elisabeta a II-a a postat pentru prima oara pe Instagram. Mesajul ei a fost unul emotionant, in care le-a transmis condoleante victimelor uraganului Dorian din Bahamas.

La finalul postarii Regina Angliei s-a semnat "Elizabeth R", starnind interesul si facandu-i pe jurnalisti si admiratori sa se intrebe ce semnifica litera "R" pe care a inclus-o alaturi de prenumele sau.

"R" nu este o porecla regala secreta, ci vine de la termenul latin "regina". Daca un rege ar semna, "R" ar reprezenta "rex".

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Elisabeta a II-a a semnat documente oficiale (precum actul de consimtamant pentru nunta printului Harry si a lui Meghan Markle), carti de oaspeti, felicitari si, mai nou, primul tweet si prima postare pe Instagram cu "Elizabeth R."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Traditia introducerii acestei litere este una veche de secole si a fost folosita mai intai de monarhii englezi si mai tarziu de monarhii britanici (dupa ce Marea Britanie s-a format in urma Actului Unirii dintre regatele Angliei si Scotiei in 1707), potrivit istoricului regal si fondatorului Royal Musings, Marlene Koenig.

"Aceasta litera desemneaza autoritatea suveranului", a confirmat Koenig pentru Harper's Bazaar. "Veti gasi folosirea ei de la Henry I [care a guvernat la inceputul secolului al XII-lea]. Este modul in care se semneaza toate documentele oficiale, precum si scrisorile formale."

Interesant este ca, atunci cand Regina le scrie membrilor familiei si prietenilor, ea semneaza cu porecla incantatoare "Lilibet".

Foto: Guliver/Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri