asma al assad
Divertisment

Asma Akhras sustine ca apartine atat lumii arabe, cat si celei occidentale. Nascuta in familia unui cardiolog sunnit, a primit la nastere numele Emma, iar in Siria au supranumit-o "Evita", in amintirea fostei prime doamne a Argentinei, influenta Eva Peron.

De la "Printesa Diana a Siriei", la "Prima Doamna a Iadului". Povestea Asmei al-Assad, sotia presedintelui Bashar al-Assad

Asma Akhras sustine ca apartine atat lumii arabe, cat si celei occidentale. Nascuta in familia unui cardiolog sunnit, a primit la nastere numele Emma, iar in Siria au supranumit-o "Evita", in amintirea fostei prime doamne a Argentinei, influenta Eva Peron.

Despre sotia presedintelui sirian s-a scris ca face parte dintre principalii factori de decizie sirieni. Ea este implicata in miscari pentru emanciparea femei, si chiar a fost descrisa ca fiind Printesa Diana a Siriei, fiind privita drept o raza de speranta pentru poporul din Siria.

Povestea Asmei

Sotia presedintelui sirian Bashar al-Assad s-a nascut la data de 11 august 1975, in Acton, West London.

Parintii ei sunt musulmani suniti din Homs, orasul sirian situat in apropiera bazei aeriene bombardate in aprilie 2018. Tatal sau este cardiolog, iar mama sa fost prim secretar al ambasadei Siriei in Londra.

Asma a fost crescuta in Londra si a urmat cursurile King's College unde, in 1996, a obtinut doua diplome: una in informatica si alta in literatura franceza. De asemenea, vorbeste fluent franceza, spaniola, araba si engleza, conform The Sun.

Tocmai educatia sa i-a construit o imagine pozitiva in randul poporului sirian, la inceputul anilor 2000. Era vazuta drept un exemplu pentru femeile si tinerele din Orientul Mijlociu: eleganta, educata, moderna, nu purta val si reprezenta imbinarea perfecta dintre cultura Occidentala si cea Orientala.

Imaginea ei s-a degradat, fiind numita "Prima Doamna a Iadului", pe masura ce Siria a fost curprinsa de un razboi civil si de terorism, iar sotul sau, presedintele Bashar al-Assad a fost acuzat de situatia in care a ajuns tara.

Cum era Asma ca adolescenta

Prima Doamna a Siriei este descrisa ca o adolescenta stralucita pasionata de limbile straine, un student popular si foarte prietenos.

Cum s-a casatorit cu presedintele sirian

La terminarea studiilor, Asma a inceput sa lucreze in domeniul bancar. Doi ani mai tarziu a primit o slujba ca bancher de investitii in Londra si New York. La acea vreme, se intalnea deja cu Assad, pe care il cunoscuse in timpul unei vacante in Siria.

Cu o luna inainte de nunta lor secreta, in 2000, ea si-a abandonat slujba fara explicatii. La momentul casatoriei, el avea 35 de ani, iar ea 25.

In prezent Asma si Bashar al-Assad au trei copii.

Diagnosticata cu cancer

In 2018, sotia presedintelui Siriei a fost diagnosticata cu cancer la san. Anuntul a fost facut de catre Presedintia siriana, care anunta ca Asma va incepe faza preliminara a tratamentului pentru o tumoare maligna la san.

Intrebarea zilei

Anul acesta marcați cumva Halloween-ul?

Partenerii Nostri