Divertisment

E considerata "Maica Tereza" a Nepalului. Femeia care a salvat peste 18.000 de fete de la traficul de carne vie

Anuradha Koirala a stiut dintotdeuna ca misiunea sa este sa ii ajute pe ceilalti. Asa a devenit profesoara, educand copiii din Karhmandu, Nepal. Dupa doua decenii, a decis ca-si doreste sa faca mai mult pentru semenele ei. Acum lupta sa schimbe realitatea trista a exploatarii sexuale a fetelor din Nepal.

Si-a inceput activitatea intr-o casa din Kathmandu, investind toate economiile sale in proiect. A reusit de atunci sa salveze si sa ajute sa se reintegreze in societate peste 18.000 de fete si femei nepaleze.

La inceputul anilor '90, Koirala a inceput sa asculte povestile de viata ale femeilor care locuiau pe strazi. Majoritatea erau victime ale unui tip de violenta, iar Anuradha s-a regasit in povestile lor: in trecut primise batai crunte de la fostul sot.

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

"In fiecare zi, primeam bataie. Am avut trei avorturi care cred ca au fost provocate de bataia luata. A fost foarte dificil pentru ca nu stiam in acele zile unde sa merg sa reclam, cu cine sa vorbesc", a spus ea pentru CNN in 2010.

Oferea bani femeilor abuzate pentru a se pune pe picioare

La inceput, s-a oferit sa le ajute financiar pe femeile care erau in nevoie. Doar opt au acceptat si au primit cate 1.000 de rupii pentru a incepe mici afaceri stradale. Zilnic, din profitul lor, Koirala colecta 2 rupii. Asa a putut sa ajute si alte femei.

La scurt timp, a fondat organizatia Maiti Nepal, prin intermediul careia a ajutat femeile si copiii exploatati in ultimii 26 de ani. De-a lungul carierei sale, s-a concentrat in mod special pe combatarea traficului de carne vie.

In prezent este una dintre cele mai cunoscute activiste care lupta impotriva exploatarii sexuale a femeilor si copiilor. Maiti Nepal, care acum are grija de peste 1.000 de copii, s-a dezvoltat destul de mult in ultimii ani. In prezent are trei case de prevenire in care sunt educate tinere fete, alte 11 case de tranzit care functioneaza ca adaposturi imediate pentru fetele salvate, doua spitale unde sunt tratate victimele si o scoala.

Sursa foto: 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri