Jacinda Ardern
Divertisment

A descins intr-o lume a barbatilor si pare ca are multe de spus. Jacinda Ardern, caci la ea ne referim, este prim-ministru al Noii Zeelande din octombrie 2017.

Jacinda Ardern, cel mai puternic politician din Noua Zeelanda. Femeia care a cucerit o lume intreaga dupa atacurile din tara sa

A descins intr-o lume a barbatilor si pare ca are multe de spus. Jacinda Ardern, caci la ea ne referim, este premierul Noii Zeelande din octombrie 2017.

A intrat in politica inca din adolescenta, cand o matusa i-a facut cunostinta cu aceasta lume. I-a placut, s-a implicat si chiar a urmat o stagiatura in cabinetul fostului ministru britanic Tony Blair. Apoi, a fost aleasa presedinte a Uniunii Internationale a Tineretului Socialist. A mai fost doar un pas pana la obtinerea postului pe care il are in prezent.

De altfel, Jacinda este unul dintre cei mai testati lideri din Noua Zeelanda, conducand tara in momentul in care aceasta se confrunta cu cel mai grav atac terorist din istoria moderna a natiunii.

Pe data de 15 martie 2019, 50 de oameni au fost ucisi in doua moschei din Christchurch. Intr-o declaratie difuzata in media, Ardern a oferit condoleante victimelor si, ca raspuns la atac, prim-ministrul a anuntat intentia guvernului sau de a introduce reglementari mai severe privin armele de foc.

Nu s-a rezumat la a face declaratii, ci a mers la locul atacului, unde s-a intalnit cu membrii comunitatii musulmane afectate de tragedie. I-a tinut in brate in timp ce plangeau, le-a soptit cuvinte de condoleante, in timp ce durerea i se citea pe fata.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dincolo de caldura pe care a aratat-o, Jacinda nu s-a ferit sa il atentioneze pe un senator australian care incerca sa acuze musulmanii pentru atac. Ea l-a numit "o rusine". De altfel, Ardern a vorbit in repetate randuri despre nevoia de a stopa raspandirea discursului de ura si violenta in mediile sociale, care apare de regula dupa atacuri de acest gen.

Prim-ministrul Noii Zeelande este apreciata pentru viziunea social-democrata: a votat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, a participat la gay pride-ul din tara sa, considera ca avortul ar trebui sa nu mai fie o crima si doreste legalizarea canabisului.

Viata personala a prim-ministrului Jacinda Ardern

Prim-ministrul Noii Zeelande este mama si are o relatie cu prezentatorul de televiziune Clarke Gayford.

Jacinda si Clarke s-au cunoscut in 2012, prin intermediul unui prieten comun. Au reluat insa legatura cand barbatul a sunat-o in legatura cu o lege. Asa a inceput sa se infiripe povestea lor de iubire.

Ardern este al doilea prim-ministru din lume care are un copil in timpul mandatului sau, dupa pakistaneza Benazir Bhutto, in 1990.

Ea a nascut in luna iunie a anului 2018 o fetita, iar dupa 6 saptamani de maternitate, s-a intors la treaba, lasandu-l pe tatal bebelusului sa se ocupe de el.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?