regina elisabeta
Divertisment

Limbajul non-verbal o da de gol. Cum se intelege, de fapt, Regina Elisabeta a II-a cu cei patru copii

Relatia Reginei Elisabeta a II-a cu Printul Charles, Printesa Anne, Printul Andrew si Printul Edward este un mister. De aceea, jurnalistii Harper's Bazaar au cerut parerea unui specialist in comunicare non-verbala pentru a afla cum se intelege suverana cu copiii ei.

"In timp ce regina are mereu grija la felul in care se afiseaza in public si respecta intocmai eticheta, nu e greu de observat ca isi adora copiii", spune Susan Constantine, expert in limbaj non-verbal.

Potrivit specialistei, Regina are o relatie unica cu fiecare dintre cei patru copii ai sai, iar unii sunt mai "avantajati" decat altii.

Printul Charles

Regina este vazuta in public cel mai adesea cu primul nascut, Printul Charles. Dincolo de faptul ca acesta este mostenitorul tronului, Constantine observa ca "relatia lor este foarte distractiva si jucausa. Cand sunt impreuna, se bucura pe deplin de moment."

"Chiar si cand ii saruta mana, Printul Charles foloseste gestul pentru a crea o legatura cu mama sa, privind-o direct in ochi si chiar mirosindu-i parfumul", explica soecialista.

Cei doi respecta protocolul, dar si afiseaza un nivel de intimitate si emotie: "Se observa in multe poze ca ea simte o legatura puternica si se foloseste de atingeri usoare sau zambete pentru a-si demonstra iubirea."

Printesa Anne

Singura fiica a reginei pare sa aiba o relatie mai distanta cu mama sa, potrivit lui Susan Constantine. "Daca nu as sti ca sunt mama si fiica, nu as crede ca sunt inrudite".

Distanta si formalitatea dintre ele este evidenta, chiar daca se poate datora pur si simplu protocolului regal.

"Cele doua femei interactioneaza intr-un mod aparent iubitor. Desi se tin de mana si se saruta insa, trupurile lor raman indepartate, demostrand ca nu au o relatie foarte afectuoasa."

Printul Andrew

Admiratia pe care i-o poarta Printul Andrew mamei sale este unica: "Se vede mereu in ochii lui. Priveste intotdeauna in directia Reginei, ceea ce inseamna ca o onoreaza si o respecta".

La o analiza mai atenta a fotografiilor, atat Andrew, cat si Regina, sunt anxiosi unul in preajma celuilalt: "Suverana e rareori surprinsa aranjandu-si hainele sau facand gesturi ce tradeaza de anxietate sau stres. Cand e langa Andrew insa, apeleaza la ele. La fel si Printul."

Printul Edward

Mezinul este preferatul suveranei, potrivit lui SusanConstantine. Cand se afla in preajma sa, ea intinde gatul spre el, isi apleaca umerii si are un zambet autentic: "Limbajul non-verbal al Reginei o tradeaza si arata cat de mult il iubeste."

Cand i se ofera ocazia, Elisabeta a II-a isi imparte timpul in mod egal intre cei doi cei mai mici copii ai sai: "Este un semn bun ca exista o distanta egala intre ei”, explica Constantine. "Se vede, totusi, diferenta dintre Edward si Andrew: Edward este rezervat ca mama sa, iar Andrew este intens si puternic."

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri