michelle obama
Divertisment

Michelle Obama / Getty Images

Lucrurile nestiute despre Michelle Obama, dezvaluite in "Becoming". Sfatul pe care il da tuturor tinerilor

Michelle Obama si-a petrecut copilaria in Chicago, in apartamentul familiei sale. Ea spune ca a invatat de la parintii sai, Fraser si Marian Robinson, sa spuna intotdeauna si fara pic de teama tot ceea ce gandeste. Marturisirile sunt facute in cea mai noua carte lansata de fosta Prima Doamna a Americii, "Becoming".

Mai tarziu, viata a purtat-o in salile de curs ale Universitatii Princeton, unde a descoperit cum e sa fii singura femeie de culoare dintr-o incapere. A urmat activitatea in biroul elegant dintr-un zgarie-nori de sticla, unde si-a exercitat meseria de avocat si unde, intr-o dimineata de vara, l-a cunoscut pe Barack Obama, care i-a dat peste cap toate planurile pe care si le facuse.

Desi pare o femeie sigura pe ea, despre care este greu sa iti imaginezi ca a esuat vreodata ori ca a fost ranita, Michelle a trecut printr-o multime de greutati. Un astfel de moment a avut loc cand viitorul ei sot a aparut in viata sa, iar ea a ajuns sa isi puna intrebari despre sine si rolul sau in societate.

“Increderea lui era admirabila, desigur, dar, sincer vorbind, sa traiesc cu ea era o provocare! Pentru mine, coabitarea cu chemarea puternica pe care o simtea Barack – sa dorm in acelasi pat cu ea, sa stau cu ea la masa – era ceva cu care trebuia sa ma obisnuiesc. Si nu pentru ca el ar fi facut mare caz pe tema asta, ci pentru ca era atat de vie. In prezenta sigurantei lui, a convingerii lui ca putea schimba ceva in lume, prin comparatie, eu nu puteam sa ma simt altfel decat putin confuza. Chemarea lui si sensul pe care-l cauta in viata parea sa fie, fara ca el sa-si dea seama, o provocare pentru ceea ce-mi doream eu.“, scrie ea in "Becoming".

A facut o multime de incercari de a-si gasi un job care sa o multumeasca si care sa ii lase timp pentru cele doua fiice, si, cand credea ca lucrurile au intrat pe traiectoria buna, a intervenit mutarea la Washington. Acest lucru a determinat un alt moment de regasire. Dar nu a renuntat nicio clipa, a cautat permanent sa se descopere.

Voiam sa traiesc in stilul femeii de cariera independente al lui Mary Tyler Moore si, in acelasi timp, gravitam spre normalitatea sacrificiului de sine si aparent banalitatea de a fi sotie si mama. Voiam sa am o cariera si o viata de familie, dar cu posibilitatea ca niciuna din ele sa nu o excluda complet pe cealalta. Speram sa fiu exact ca mama si, in acelasi timp, sa nu fi deloc ca ea.“, mai scrie ea.

In cartea "Becoming", sotia fostului presedinte al SUA a explicat ca a reusit in viata, in ciuda lucrurilor neplacute pe care le-a spus presa sau alti oameni. Iar realizarile ei vorbesc de la sine.

Michelle Obama, indemn catre tineri

In timpul mandatului sotului sau, fosta prima doamna si-a dedicat mult timp intalnirilor cu tinerii - in special cu fete.

michelle obama
Michelle Obama / Getty Images

"Vreau ca tinerii nostri sa stie ca ei conteaza, sa nu le fie frica. Ma auziti? Tinere, nu te teme, fii atent, hotarat, plin de speranta", s-a adresat Michelle Obama celor prezenti la un eveniment intr-o institutie de invatamant.

De altfel, cartea sotiei lui Obama cuprinde mesaje si sfaturi pentru generatia noua, mai ales atunci cand povesteste anumite etape sau momente dificile din viata sa. Scopul ei este de a le arata tinerilor ca pot realiza lucruri grozave in ciuda obstacolelor si ca educatia, respectiv munca, pot schimba cursul vietii.

Michele spera ca experienta sa sa ii invete ceva pe cei care ii citesc cartea. In paginile ei a recunoscut ca in tinerete punea mare pret pe parerile celorlalti.

Obama isi incheie cartea scriind ca procesul de a deveni cea mai buna varianta a ta nu se termina niciodata.

"Pentru mine, devenirea nu inseamna a ajunge undeva sau a atinge un anumit scop. In schimb, o vad ca pe o miscare inainte, un mijloc de evolutie, o modalitate de a ajunge spre un sine mai bun... Este un proces. Devenirea presupune in egala masura rabdare si indarjire. Devenirea nu este niciodata despre a renunta la ideea ca poti fi mai mult de atat", scrie ea.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri