met gala 2022 1
Divertisment

Met Gala 2022. Profimedia

Met Gala 2022. Kim Kardashian, Blake Lively și Cardi B conduc lista celor mai bine îmbrăcate vedete. Cine a gafat pe covorul roșu

Kim Kardashian conduce lista celor mai bine îmbrăcate vedete care și-au făcut apariția pe covorul roșu de la Met Gala 2022. Starul în vârstă de 41 de ani a scris istorie la cel mai mare eveniment de fashion al anului, într-o rochie de 5 milioane de dolari, purtată de Marilyn Monroe, alături de Blake Lively și Cardi B.

În cea mai importantă noapte din lumea modei, supranumită și „Super Bowl-ul covorului roșu” de la Hollywood, designerii și vedetele au vrut să cucerească și să-și lase amprenta cu stil. Timp de patru ore au defilat actori, muzicieni şi top-modele în cele mai bune ţinute ale lor.

Nu au lipsit paietele, strasurile, ţesăturile metalizate, croielile voluminoase şi nici transparenţele, mai ales în cazul surorilor Kardashian, care s-au prezentat în formaţie completă la gală, alături de surorile vitrege şi de mama lor, ceea ce a făcut ca petrecerea caritabilă a anului în SUA să fie aproape o afacere de familie.

La Gala Institutului de Costume de la Metropolitan Museum of Art (Met) de anul acesta, organizatorii au dorit să aducă un omagiu„epocii de aur” a oraşului New York şi să reducă din extravaganţa prezentă excesiv la ediţiile anterioare.

Evenimentul plin de farmec a avut loc luni, 2 mai, în cartierul Upper East Side, la Metropolitan Museum of Art din New York.

Codul vestimentar a fost „glamour aurit”, pentru a se potrivi cu tema „În America: O antologie a modei”, o continuare a celei de anul trecut, „America: A Lexicon of Fashion”.

Kim Kardashian s-a transformat în Marilyn Monroe și a purtat spectaculoasa rochie de 5 milioane de dolari în care regretata vedetă i-a urat la mulți ani în 19 mai 1962 președintelui american John F. Kennedy, la aniversarea a 45 de ani.

Met Gala Celebrating (In America: An Anthology of Fashion) - New-York
Kim Kardashian attends The 2022 Met Gala Celebrating "In America: An Anthology of Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City, USA.,Image: 688216429, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

După săptămâni de speculații, vedeta miliardară a sosit la Meg Gala purtând rochia legendară. A fost însoțită pe covorul roșu de noul ei iubit, Pete Davidson. Kim și-a vopsit părul blond platinat, ca Marilyn, și a dezvăluit că a trebuit să slăbească peste 7 kilograme pentru a intra în această ținută. A renunțat la carbohidrați și zahăr timp de trei săptămâni.

kim kardashian (16)
US socialite Kim Kardashian and comedian Pete Davidson arrive for the 2022 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 2, 2022, in New York. The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art's Costume Institute. The Gala's 2022 theme is "In America: An Anthology of Fashion".,Image: 688174251, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Kim a scris istorie fiind singura persoană în afară de Marilyn care a purtat emblematica rochie de când a fost creată. 

„Aceasta este rochia lui Marilyn Monroe. Are şaizeci de ani. Am avut această idee să o port încă de anul trecut. Mi-au adus-o cu paznici înarmați și mănuși. Am încercat-o si nu mi s-a potrivit. A trebuit să slăbesc peste 7 kilograme”, a spus ea pe covorul roșu.

Am fost determinată să intru în ea... Și am reușit...”

Rochia translucidă a fost gândită după o schiță a lui Bob Mackie pentru designerul de costume Jean-Louis. Are peste 6.000 de cristale.

Marilyn a plătit 1.440 de dolari pentru această piesă fashion personalizată, iar în 1999 a fost vândută la licitație pentru peste un milion de dolari, conform Vogue. A fost revândută în 2016 pentru $4,8 milioane, înainte să fie achiziționată de Ripley's Believe It Or Not Museum.

Rochia stă la o temperatură controlată de 20 de grade Celsius cu 40-50% umiditate.

Blake Lively a uimit și ea pe covorul roșu într-o rochie roz somon, lungă, cu croială dreaptă care în partea din spate se despica lăsând la iveală o trenă lungă de culoare albastră brodată cu desene aurii. Bijuteriile sale au fost inspirate din arhitectura orașului New York.

 

2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala
Blake Lively attends The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute benefit gala celebrating the opening of the "In America: An Anthology of Fashion" exhibition on Monday, May 2, 2022, in New York.,Image: 688131730, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no, Pictured: Blake Lively, Credit line: Profimedia

Cardi B a strălucit într-o rochie aurie din lanțuri, cu mănuși asortate.

cardi b (11)
US rapper Cardi B arrives for the 2022 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 2, 2022, in New York. The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art's Costume Institute. The Gala's 2022 theme is "In America: An Anthology of Fashion".,Image: 688181606, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Iată și alte ținute care au încântat privirile la Met Gala 2022:

Și în timp ce unele staruri au fermecat cu ținutele lor spectaculoase, alte vedete au ratat compelt această noapte a modei. Pe lista celor mai prost îmbrăcate vedete s-au aflat chiar surorile lui Kim, Kylie Jenner și Kourtney Kardashian. De asemenea, Camila Cabello, Sarah Jessica Parker, Billie Eilish, Cara Delevingne și Gemma Chan.

2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala
Kylie Jenner attends The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute benefit gala celebrating the opening of the "In America: An Anthology of Fashion" exhibition on Monday, May 2, 2022, in New York.,Image: 688157169, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no, Pictured: Kylie Jenner, Credit line: Profimedia

De la rochii structurale bizare până la look-uri nereușite din piele, nu au lipsit așadar și coșmarurile vestimentare de pe covorul roșu al Gala Met.

Evenimentul exclusivist, menit să strângă fonduri pentru Institutul de Modă al Muzeului Metropolitan de Artă din New York (Met) şi care se celebrează cu o tematică aleasă în prealabil, se desfăşoară conform tradiţiei la începutul lunii mai din anii 90 şi până în prezent, exceptând ediţia din 2020 care a fost suspendată din cauza pandemiei de COVID-19.

Anna Wintour, editoarea revistei Vogue, îi selectează personal pe invitaţi.

Gala din acest an a fost co-prezidată de Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds și Lin-Manuel Miranda.

 

 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri