regina maria
Divertisment

97 de ani s-au implinit de cand Regina Maria era incoronata la Alba Iulia. Acest moment a fost marcat in Paris, unde a fost inaugurata o promenada care ii poarta numele.

O promenada din centrul Parisului a primit numele Reginei Maria a Romaniei

97 de ani s-au implinit de cand Regina Maria era incoronata la Alba Iulia, iar acest moment a fost marcat in Paris, unde a fost inaugurata o promenada care ii poarta numele.

"Promenade Marie de Roumanie" se afla intr-o zona turistica a Parisului: pe malului Senei, la doi pasi de Turnul Eiffel. Initiativa de a avea o strada cu numele Reginei Maria apartine Ambasadei Romaniei in Franta si este pentru prima data in ultimele decenii cand un spatiu public din centrul capitalei franceze primeste numele unei personalitati din Romania.

"Anul 2019 este unul simbolic : pentru ca sunt 100 de ani de la celebra calatorie a Reginei Maria in Romania. 15 octombrie 2019 - se implinesc 97 de ani de la incoronarea Reginei Maria. Dupa cum s-a vazut si in discursurile de astazi, Franta multumeste si o onoreaza pe regina prin gestul facut astazi. Faptul ca o regina atat de simbolica pentru Romania are numele intr-un loc atat de simbolic pentru Franta, pentru Paris si pentru lumea intreaga este ceva minunat", a declarat Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei la Paris.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Hepta

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri