Archival Cinema and Entertainment
Divertisment

Stim cum se imbracau, ce mancau, ce barbati iubeau, dar ce parfumuri foloseau? Cum mirosea aerul din jurul acestor frumoase femei? Pentru multe dintre ele, mari creatori au inventat parfumuri. Potrivit Womansday.com, acestea sunt parfumurile care le-au cucerit pe unele dintre cele mai cunoscute femei din lume:

Parfumurile favorite ale celor mai celebre 14 femei din lume

Stim cum se imbracau, ce mancau, ce barbati iubeau, dar ce parfumuri foloseau? Cum mirosea aerul din jurul acestor frumoase femei? Pentru multe dintre ele, marii creatori au inventat parfumuri personalizate. Potrivit Womansday.com, acestea sunt parfumurile care le-au cucerit pe unele dintre cele mai cunoscute femei din lume:

Marilyn Monroe: Floris Rose Geranium

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

La fel ca alte milioane de femei, Monroe a fost fanul parfumului Chanel No 5. Cu toate astea, ea a declarat ca a dezvoltat o pasiune pentru parfumul Floris Rose Geranium. Apa de toaleta avea note de trandafir, muscata, citronela si lemn de santal. Mirosul parfumului folosit de Marilyn este disponibil acum doar ca o esenta de baie.

Jackie Kennedy: Joy by Jean Pato

Desi Kennedy a purtat mai multe parfumuri de-a-lungul timpului, unul dintre favoritele sale a fost Joy, cunoscut ca find cel mai scump parfum din lume. Pentru esenta unica a parfumului creat in 1929 sunt necesare mai mult de 10.000 de flori de iasomie si 28 de trandafiri.

Grace Kelly: Creed Fleurissimo

Grace a folosit parfumul in 1956, cand a pasit spre altar pe culoarul din Catedrala Notre-Dame. Parfumul a fost comandat special de catre Printul Rainier pentru ca mireasa sa-si completeze buchetul de nunta. Acesta contine note de bergamot, tuberose, iris florentin si trandafir bulgaresc.

Elizabeth Taylor: Jean Desprez Bal a Versailles

In prezent, fiecare vedeta are propria linie de parfumuri, dar Elizabeth a fost cu adevarat o pioniera cand a lansat imperiul parfumurilor ei revolutionare precum White Diamonds, Forever si Passion. Taylor a purtat Bal a la Versailles, un parfum oriental cu note de rozmarin, floare de portocal, lemn de santal si vanilie, pe platourile filmului Cleopatra. Tot ea a fost cea care i l-a daruit lui Michael Jackson, care l-a purtat pentru tot restul vietii sale.

Natalie Wood: Jungle Gardenia

Actrita a primit parfumul in timpul filmarilor la "The Bride Wore Boot" si s-a indragostit iremediabil. Cunoscut sub numele de "cel mai exotic parfum din lume", formula originala continea note de portocala amara, tuberoza si heliotrop. Reinventat de Coty in anii '90, Jungle Gardenia nu a avut mare succes.

Princess Diana: Quelques Fleurs

Printesa Diana a mers la altar scaldata la propriu in Quelques Fleurs, un parfum floral cu note de tuberoza, trandafie si iasomie. Se spune ca, incercand sa isi aplice din nou parfumul, ar fi varsat din greseala flaconul pe rochie chiar inainte de a cobori din trasura.

Dorothy Dandridge: Tabu by Dana

Sexy, un amestec de bergamota, trifoi, trandafie oriental, ambra, muschi, mosc, patchouli, lemn de santal si vetiver, Tabu a fost promovat drept parfumul interzis. S-a zvonit ca parfumierul Jean Carles l-a creat special pentru a scandaliza.

Ava Gardner: Creed fleurs de The Rose bulgare

O legenda urbana spune ca, in timp ce era casatorita cu Frank Sinatra, Ava a pus capat multor dintre certurile lor destul de dese, pulverizand parfum de-a lungul scarii, astfel invitandu-l pe sotul ei la impacare.

Audrey Hepburn: Givenchy L' Interdit

L' Interdit a fost creat pentru Audrey Hepburn in 1957. Potrivit zvonurilor, ea nu isi dorea ca acest parfum sa fie comercializat, dar acesta lucru s-a intamplat in anii '60. Parfumul include note bergamota, trandafir, iasomie, iris, violete, narcise, lemn de santal.

Katherine Hepburn: Guerlain Vol de Nuit

Pasionata de aviatie, Kate a fost o admiratoare a parfumului realizat de Jacques Guerlain in 1933, un omagiu adus cartii lui Antoine de Saint-Exupery. Vol de Nuit este un parfum lemnos si floral picant.

Rita Hayworth: Guerlain Shalimar

Rita adora celebrul parfum oriental creat in 1925 de casa Guerlain. Se spune ca acest parfum a aparut dintr-un experiment, cand Jacques a turnat vanilina si Lanvin Arpege intr-o sticla de parfum Jicky.

Josephine Baker: Guerlain Sous le Vent

Cunoscuta mai ales pentru faptul ca nu prea purta haine, dar si pentru socanta fusta din banane, Josephine adora parfumul Le Sous Vent. Creat special pentru ea in 1934, parfumul se potrivea trendului din epoca, cu note de chiparos, lichen, frunze de tutun, busuioc, tarhon si rasina de ferula.

Lauren Bacall: Diptyque L' Ombre Dans l'Eau

Fana a casei de parfumuri Diptyque Paris, Lauren prefera combinatia de trandafiri bulgaresti, coacaz negru, chiparos, sofran, chimen, piele si fum.

Vivien Leigh: Joy by Jean Patou

Clark Gable povestea ca atunci cand a cunoscut-o pe Vivien, pe platourile filmului "Pe aripile vantului", ea mirosea a violete. Dar actrita britanica era pasionata de Joy by Jean Patou.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri