regii spaniei nunta
Divertisment

Povestea lor ar putea fi scenariu de film. Cum au luptat pentru iubirea lor Felipe si Letizia, regii Spaniei

El este tanar, aratos si se mandreste cu un arbore genealogic vechi de sase secole, care cuprinde regi si regine. Ea este inteligenta, plina de farmec si nu are sange albastru. Impreuna formeaza un cuplu regal modern si foarte controversat. Vorbim despre Regele Felipe al VI-lea si Regina Letizia a Spaniei.

Felipe era fiul ascultator al Regilor Spaniei, care ar fi trebuit sa-si uneasca destinul cu o frumoasa printesa catolica. Ca intr-un roman spumos de dragoste insa, el si-a sfidat parintii pentru femeia de care s-a indragostit: o fosta jurnalista divortata. Letizia este primul om de rand cu cetatenie spaniola care devine regina.

Cine este Regele Spaniei

Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbon y Grecia s-a nascut la Madrid pe data de 30 ianuarie 1968, fiind al treilea copil si singurul fiu al regelui Juan Carlos I si al Reginei Sofia. Fiindca in Spania regulile succesiunii la tron se bazeaza pe genul copilului, Felipe a devenit printul si mostenitorul coroanei.

Conform National Post, a fost intotdeauna un copil serios care s-a pregatit temeinic pentru viitorul sau rol: a facut pregatire militara in armata, marina si forta aeriana, unde a devenit pilot de elicopter; a absolvit dreptul la Madrid, plus un master in relatii internationale la Universitatea Georgetown. In plus, vorbeste limba spaniola, franceza si engleza.

De la varsta de 22 ani, a inceput sa calatoreasca in Spania si America Latina, participand la vizite oficiale.

Cu toate ca a urmat sfaturile parintilor in ceea ce priveste educatia sa ca viitor rege, nu a fost de acord cu ei in legatura cu viata sa amoroasa. Nu s-a aratat niciodata interesat sa se casatoreasca cu o printesa, iar regele Juan Carlos I si regina Sofia au respins doua partenere ale fiului lor, considerandu-le nepotrivite.

Una dintre fostele iubite ale actualului rege al Spaniei este o persoana importanta in Spania care avea o problema cu drogurile in familie, iar cealalta un model de lenjerie intima. Apoi a cunoscut-o pe Letizia Ortiz Rocasolano.

Cine e Letizia, regina Spaniei

Nascuta in 1972, este fiica unui jurnalist si a unei asistente medicale. La 25 de ani s-a casatorit civil cu Alonso Guerrero Perez, profesor de literatura in liceul unde invatase, iar casnicia a durat mai putin de un an.

S-a focusat atunci pe cariera sa in televiziune, ajungand sa lucreze pentru Bloomberg News, CNN si Televiziunea Spaniola. A fost numita cea mai buna jurnalista spaniola sub 30 de ani.

L-a cunoscut pe viitorul sau sot in 2002, in timp ce lucra la un reportaj despre o scurgere de petrol de pe coasta Spaniei. S-au intalnit apoi la o petrecere, iar acesta i-a propus o intalnire. Un an mai tarziu au anuntat logodna.

Cum era de asteptat, parintii lui s-au opus relatiei - nu doar ca Letizia era un om de rand, dar era chiar opusul unei regine clasice: divortata si cu un background in jurnalismul de investigatie si scandal.

Juan Carlos ar fi numit-o chia pe viitoarea sa nora "dusmanul dinauntru", fiind foarte ostil fata de logodna fiului sau cu Letizia.

Dupa discutii aprinse, Felipe a castigat, iar nunta regala spaniola a avut loc in 2004. Prima casatorie a Letiziei nu a pus probleme pentru ca aceasta uniune nu a fost recunoscuta de Biserica Romano-Catolica si se putea casatori cu printul fara a obtine o anulare a celei dintai.

Ceremonia a avut loc la 22 mai la Catedrala Santa Maria la Real de la Almudena din Madrid. A fost prima nunta regala de la aceasta catedrala sfintita in 1993 de Papa Ioan Paul al II-lea.

Cununia a fost urmarita de 25 de milioane de oameni in Spania, iar mireasa a devenit oficial printesa.

La data de 19 iunie 2014, in urma abdicarii Regelui Juan Carlos, Printul Felipe de Asturia a devenit regele Felipe al VI-lea al Spaniei, astfel Printesa Letizia a devenit la randul sau regina Spaniei.

In ciuda opozitiei aratata de parintii lui Felipe, cei doi au o casnicie fericita. Au doua fiice: Infanta Leonor si Infanta Sofia.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri