leonor si sofia
Divertisment

Printesele Leonor si Sofia ale Spaniei citesc pentru eroii din prima linie. Cum au fost filmate cele doua

Printesa Leonor a Spaniei si sora ei mai mica, Printesa Sofia, au marcat o aparitie rara pentru a citi un fragment din romanul "Don Quijote" de la Palatul Zarzuela din Madrid.

Mostenitoarea tronului spaniol, Leonor, 14 ani, a dat startul lecturii, iar apoi i s-a alaturat si Sofia, care va implini in curand 13 ani. Lectura a fost organizata de Cercul de Arte Plastice, pentru a aduce un omagiu eroilor care lupta impotriva COVID-19 din prima linie, autorului Miguel de Cervantes si a celei mai cunoscute opere de fictiune scrise in limba spaniola.

Romanul, publicat in doua parti, in 1605 si 1615, este descris ca fiind cea mai influenta piesa de literatura publicata in Epoca de Aur spaniola. Considerat "primul roman modern", "Don Quijote" se concentreaza in jurul personajului Alonso Quixano, care incearca sa devina cavaler si sa se reinventeze sub numele de Don Quijote de la Mancha, dupa ce a citit prea multe romane romantice.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceasta este prima data cand mezina Familiei Regale Spaniole, Sofia, a fost auzita citind in public. Nici ea, nici sora mai mare nu au iesit din izolare de pe data de 3 februarie, cand si-au insotit parintii la sesiunea de deschidere a noii legislaturi in Congres.

In tot acest timp, printesele a participat la cursuri online si au stat la Palatul Zarzuela din Madrid, impreuna cu parintii lor.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri