An Audience With Queen Elizabeth II
Divertisment

Renovari de 369 de milioane de lire la Palatul Buckingham. Imaginile publicate de Familia Regala

Familia Regala ii tine pe britanici la curent cu privire la reconditionarea de 369 de milioane de lire a Palatului Buckingham.

Pe contul oficial de Instagram au fost postate recent o serie de videoclipuri care prezinta cum se desfasoara lucrarile de renovare in Aripa de Est a Palatului, care isi propun sa refaca instalatiile sanitare, de incalzire si electricitate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Clipul dezvaluie ca o astfel de lucrare nu a fost realizata la Palatul Buckingham din anii '50. De altfel, in timpul actualelor lucrari, muncitorii au gasit ziare si pachete de tigari din 1954, cand s-a petrecut ultima reconditionare de amploare a resedintei regale.

Aripa de est numara 200 de camere, inclusiv Sala Chinezeasca de Mese, Sala Galbena de Desen si Camera Centrala. De asemenea, gazduieste Colectia Regala, ale carei artefacte si opere au fost mutate in alte parti ale Palatului pe parcursul reamenajarii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectul presupune folosirea a 16 km de tevi de apa, 6.500 prize, 500 de articole sanitare si 32 km de pardoseala. Interventia a inceput dupa ce specialistii au avertizat ca exista un "risc grav" de incendiu si inundatii, care ar putea sa deterioreze atat artefactele cat si alte zone importante ale Palatului.

Regina nu a fost nevoita sa se mute in timpul lucrarilor, dar si-a schimbat dormitorul pentru a usura desfasurarea lucrarilor.

Se estimeaza ca dupa incheierea renovarilor, orele de vizitare ale palatului se vor prelungi si se vor desfasura mai multe tururi private. In plus, cheltuielile vor scadea, iar reducerea va fi de 3,4 milioane de lire sterline pe an. Amprenta de carbon a Palatului Buckingham va scadea cu 40% in viitor datorita lucrarilor de modernizare.

Factura pentru renovarile actuale va fi achitata de contribuabili prin intermediul unor taxe anuale platite catre monarh.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri