regina elisabeta a 2-a
Divertisment

Schimbari majore. Ce obiceiuri regale se vor modifica dupa ce Elisabeta a II-a nu va mai fi regina Angliei

Cand Regina Angliei, Elisabeta a II-a, va muri, o multime de traditii se vor schimba si adapta pentru noul suveran, Printul Charles.

De-a lungul vietii ei, Regina Angliei a intalnit 12 presedinti ai SUA, a calatorit pe tot globul si a primit animale exotice drept cadouri. Elisabeta a II-a este suverana cu cea mai lunga domnie din istoria Angliei.

Si-a sarbatorit Jubileul de Safir in 2017, eveniment care a marcat 65 de ani de la urcarea pe tron. Publicul asteapta cu nerabdare Jubileul de Platina din 2022, care ar sarbatori 70 de ani de domnie.

Cand aceasta va inceta din viata insa, Monarhia va suferi diferite schimbari. Iata cateva dintre ele:

  • Imnul national

Cantecul "God Save the Queen" a devenit imn national in 1952, cand Elisabeta a II-a a preluat coroana de la tatal ei, George al VI-lea. Dupa ce va urca Charles pe tron, versurile vor reveni la formatul masculin "God Save the King".

  • Titlul nobiliar al Camillei

Charles va fi cel de-al doilea monarh care se va confrunta cu dificultati in a-i oferi un titlu oficial consoartei sale. Pentru ca el si Camilla au o poveste controversata, au decis ca ea nu va fi niciodata "Regina consoarta", ci isi va pastra, cel mai probabil, actualul titlu de printesa si va fi "Printesa consoarta". La fel este si Phillip pentru Elisabeta a II-a.

  • Titlul nobiliar al lui William

Odata cu ascensiunea tatalui sau ca Rege, Printul William nu va mai fi doar Duce de Cambridge si succesor principal al coroanei, ci Print de Wales (si Duce de Cornwall si Rothesay).

  • Titlul nobiliar al lui Kate

Teoretic, Catherine, Ducesa de Cambridge, are deja un titlu de printesa pentru ca este partenera de viata a lui William. Nu este insa corect ca oamenii sa i se adreseze asa. Acest lucru se va schimba odata ce Charles va fi Rege, iar William va deveni Print de Wales. In acel moment, Catherine va deveni oficial Catherine, Printesa de Wales.

  • Titlul nobiliar al fiului cel mic al Elsabetei

Spre deosebire de majoritatea copiilor regali, Edward nu a primit un titlu ducal la casatorie, devenind in schimb Conte de Wessex. Dupa ce va deveni Charles rege, Edward va prelua titlul de duce de Edinburgh.

  • Conducatorul Commonwealth-ului

Cele 54 de state care au apartinut anterior, in majoritatea lor, Regatului Britanic, si care au avut-o pe Elisabeta a II-a drept lider, vor vota un nou conducator. Charles nu va mosteni in mod automat titlul, ci va trebui sa primeasca aprobare de tarile-membre.

  • Cutiile postale

Celebrele cutii postale rosii se vor schimba si dupa moartea reginei. In prezent, toate au pe ele gravat mesajul "E II R" - Elisabeta a II-a Regina. Cand Charles va deveni rege, cutiile vor capata un nou simbol reprezentand numele si numarul regal al barbatului.

  • Bancnotele si monedele

In mod traditional, monarhul apare pe bancnotele si monedele britanice. Asta inseamna ca portretul lui Charles va fi imprimat si gravat gradual atat pe bani, cat si pe timbre dupa ce va primi coroana Marii Britanii.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri