numele_trandafirului
Divertisment

Serial vs film: cum arată actorii principali din "Numele Trandafirului". Cine l-a înlocuit pe Sean Connery

“Numele Trandafirului” a reușit să fascineze publicul timp de decenii întregi. Încă de la lansarea cărții scrise de Umberto Eco, în anul 1980, povestea călugărului William din Barskerville și al novicelui său, Adso din Melk, a devenit un succes internațional ce a continuat cu ecranizarea din 1986 și, acum, cu noua serie.

Urmărește seria AMC “Numele Trandafirului” pe aplicația Digi Online, în secțiunea Play, aici. Updatează-ți aplicația Digi Online pentru  te asigura  poți urmări oferta noastră completă

În anul 1327, în nordul Italiei, călugărul franciscan William din Baskerville și novicele său ajung la o mănăstire izolată din Munții Alpi pentru a participa la o dezbatere importantă între Ordinul Franciscan și Papalitatea de la Avignon.

Când ajung la mănăstire, cei doi sunt prinși într-un mister sumbru - serie de morți misterioase. În timp ce William și Adso încearcă să investigheze decesele și să găsească adevăratul vinovat, cei doi sunt vânați la rândul lor de inchizitorul Bernard Gui, ce vrea să elimine pe oricine îl critică pe Papă, chiar dacă trebuie să destrame Ordinul Franciscan.

“Numele Trandafirului”, bestseller internațional, a fost numit unul dintre Cele mai bune romane ale secolului 20 de către Le Monde și filmul din 1986 a câștigat numeroase premii, printre care și două premii BAFTA, pentru Cel mai bun actor (Sean Connery) și Cel mai bun machiaj (Hasso von Hugo).

Cum arată actorii principali din filmul, respectiv seria AMC “Numele Trandafirului”

În seria din 2019, rolurile lui Sean Connery (William din Baskerville) și Christian Slater (Adso din Melk) sunt interpretate de celebrul John Turturro și tânărul actor Damian Hardung.

William din Baskerville

William e expert în observații și deducții, motiv pentru care e rugat să soluționeze crimele misterioase ce zdruncină mănăstirea izolată. La început, el refuză să îl accepte pe Adso drept novice, însă după ce tânărul devine ucenicul său, William vrea să îl educe și îi transmită toate cunoștințele sale.

În varianta din 1986, rolul e interpretat de renumitul Sean Connery, ce a primit și un premiu BAFTA pentru proiect.

Urmărește filmul "Numele Trandafirului", cu Sean Connery în rol principal, pe aplicația Digi Online, în secțiunea Play, aici. Updatează-ți aplicația Digi Online pentru a te asigura că poți urmări oferta noastră completă

În seria din 2019, William, om al rațiunii într-o lume bazată pe credință, e interpretat de John Turturro, câștigător al premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes (pentru “Barton Fink”) și un premiu Emmy pentru apariția să în serialul de succes “Monk”.

Adso din Melk

Ucenicul lui William din Baskerville ajută la rezolvarea crimelor din mănăstire, sub îndrumarea călugărului. Deși e uneori naiv și deseori speriat, Adso e fascinat de William și decide chiar după prima lor întâlnire să îl urmeze. El învață rapid toate lecțiile pe care i le oferă William și îl ajută să investigheze seria de decese.

În film, Adso din Melk e interpretat de Christian Slater, ce a primit recent un Glob de Aur pentru prestația sa din serialul "Mr. Robot".

Urmărește filmul "Numele Trandafirului", cu Sean Connery în rol principal, pe aplicația Digi Online, în secțiunea Play, aici. Updatează-ți aplicația Digi Online pentru a te asigura că poți urmări oferta noastră completă

În serialul “Numele Trandafirului”, novicele Adso din Melk e jucat de tânărul Damian Hardung, ce își face rapid un renume la Hollywood.

Urmărește seria AMC “Numele Trandafirului” pe aplicația Digi Online, în secțiunea Play, aici. Updatează-ți aplicația Digi Online pentru a te asigura  poți urmări oferta noastră completă

Aplicația Digi Online poate fi descărcată din Google Play sau App Store. Vezi chiar acum ce alte filme și seriale sunt disponibile!

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri