Prince Harry engagement
Divertisment

File photo dated 18/06/83 of the Diana, the Princess of Wales, wearing the Spencer family Tiara. A royal wedding brings with it a certain sparkling custom - tiaras., Image: 358899496, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: PA / PA Images / Profimedia

Singura bijuterie pe care Printesa Diana nu a avut voie sa o pastreze dupa divort. Care e motivul

"Printesa Inimilor" stralucea la propriu si la figurat de fiecare data cand purta cele doua coroane care ii apartineau: delicata Spencer Tiara, mostenirea familiei sale, si Lover’s Knot Tiara, care i-a fost oferita cadou de nunta de catre Regina Elisabeta a II-a.

Din pacate, Diana nu a reusit sa poarte prea mult timp coroana Lover's Knot pentru ca ea si printul Charles au divortat in 1996, dupa mai bine de 15 ani de mariaj.

Acordul de divort i-a permis sa pastreze toate bijuteriile pe care le-a primit in timpul casniciei, cu exceptia unei singure piese - tiara familiei Cambridge, pe care a fost nevoita sa i-o restituie Reginei.

Lover's Knot face parte din colectia privata a Familiei Regale, iar potrivit legii britanice, Diana a incetat sa mai fie un membru in momentul in care s-a pronuntat divortul de Charles.

Potrivit surselor din anturajul ei, desi iubea eleganta si stralucirea tiarei familiei Cambridge, "Printesa Inimilor" acuza dureri de cap dupa fiecare purtare, intrucat aceasta era foarte grea din cauza tuturor diamantelor si perlelor batute in aurul si argintul din compozitie.

Ultima data cand Diana a purtat Lover's Knot a fost in 1991, potrivit publicatiei Harper's Bazaar. Abia in 2015, coroana a fost daruita lui Kate Middleton, care a aparut cu ea pe cap la Receptia Diplomatica anuala organizata la Palatul Buckingham. De atunci, sotia Printului William a mai purtat-o in 2017 si 2018.

De ce este tiara Lover's Knot atat de speciala

Lover's Knot a fost realizata de bijutierul regal Garrard in 1914, la cererea personala a Reginei Maria, din perle si diamante aflate deja in posesia familiei sale.

Era o copie a uneia detinuta de bunica ei, printesa Augusta din Hesse, care s-a casatorit cu primul Duce de Cambridge, al saptelea fiu al regelui George al III-lea.

Regina Maria a lasat mostenire aceasta coroana Reginei Elisabeta a II-a, care a purtat-o ​​frecvent, inclusiv la un eveniment de gala din 1955. In 1981, i-a dat-o cadou de nunta Dianei, care a purtat-o ​​pentru prima data in luna noiembrie a acelui an.

De asemenea, Diana a purtat tiara in 1985, intr-o vizita oficiala la Washington. Dupa moartea ei, piesa stralucitoare a fost purtata de Ducesa de Cambridge.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri