POOL - Catherine Princess Of Wales Visits The Foundling Museum In London
Divertisment

Catherine, prințesa de Wales. Profimedia

Talentele mai puțin cunoscute ale prințesei de Wales. Cum și-a surprins Catherine admiratorii

Catherine, prințesa de Wales, este una dintre cele mai admirate persoane din familia regală britanică. Și nu întâmplător. Și-a etalat de-a lungul anilor numeroasele talente care i-au cucerit total pe fanii din Regatul Unit și nu numai.

De la utilizarea limbajului semnelor până la pasiunea pentru desen și apicultură, Kate are tot felul de hobby-uri, unele neașteptate.  

De când s-a alăturat familiei regale, prințesa de Wales a fost aplaudată pentru toate aceste abilități. Iată câteva dintre ele:

Limbajul semnelor

La începutul acestui an, prințesa de Wales a impresionant pe toată lumea după ce a comunicat în limbajul semnelor în timpul unei vizite regale la Muzeul Național Maritim Cornwall din Falmouth. Vorbind cu copiii de la școala primară King Charles C of E, ea a folosit limbajul semnelor pentru a i se adresa unui elev cu dificultăți de auz. 

Și prințul William folosește acest limbaj. Este posibil ca moștenitorul tronului să fi fost inspirat de mama sa, care a fost lăudată pentru munca ei în comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz, scrie Daily Mail.

Catherine Duchess of Cambridge attends a Beaver Scout meeting at Old FDord Primary School in Bow, London, Britain - 16 Dec 2014
Catherine folosește limbajul semnelor, la o întâlnire cu elevii, în Londra. Profimedia

Desen și fotografie

Kate și-a făcut cunoscut talentul în fotografie, lansând pe rețelele sociale portrete ale copiilor ei, de ziua lor. A fotografiat-o chiar și pe regina Camilla anul trecut, pozele fiind publicate într-o revistă.

Interesul ei pentru artă a devenit evident după ce a absolvit Universitatea St Andrews cu o diplomă în Istoria Artei.

În timpul nunții surorii ei Pippa Middleton, cu James Matthews, în 2017, Kate a fost cea care a desenat biserica St. Mark pe felicitarea oficială. Lucrarea prințesei a fost lăudată chiar de Nick Wynne-Jones, cel care a oficiat ceremonia. Și noul ei cumnat i-a mulțumit în timpul discursului său: „Pentru sora lui Pippa, pentru un desen atât de frumos al bisericii St. Mark în ordinea slujbei”.

Apicultură

La fel ca fratele ei, James Middleton, Catherine este și o apicultoare pasionată. Ea chiar le împarte oaspeților borcane cu miere din grădina ei. Într-o vizită la Muzeul de Istorie Naturală din South Kensington, Londra, în 2021, prințesa a dezvăluit că are stupi cu albine la reședința ei din Norfolk. Ea a venit cu un borcan cu miere, oferindu-l copiilor de la școala primară St Mary of the Angels din Londra. „Ați vrea să încercați? Am câte o lingură pentru fiecare. Este din stupul meu”, i-a întrebat ea. „De fiecare dată când vezi o albină, spune „mulțumesc mult”, pentru că ele fac o miere delicioasă”, i-a sfătuit prințesa pe cei mici.

Fratele ei, James, care locuiește în Berkshire, a vorbit în 2019 despre modul în care acest hobby l-a ajutat în lupta cu anxietatea și depresia. „Mulți dintre voi cunoașteți că sunt pasionat de câini, dar puțini știți că sunt aproape la fel de pasionat de albine. Pentru mine, apicultura este ca o meditație... ”.

Scufundări

Kate este cunoscută drept o sportivă talentată, a fost căpitanul echipei de hochei la școală, o jucătoare de tenis pasionată, precum și un schior bun. În 2015, ea a obținut una dintre cele mai avansate calificări în scufundări.

Pasiunea pentru gătit

Kate este și o bucătăreasă excelentă, potrivit soțului ei. La începutul acestui an, William, luând parte la un curs de gătit în Berkshire, a spus: „Gătesc puțin. Catherine, însă, se pricepe foarte bine”.

La primul ei Crăciun petrecut cu familia regală, Kate a fost foarte agitată neștiind ce cadou să-i ofere reginei, așa că s-a hotărât să-i pregătească o prăjitură după o rețetă îndrăgită de bunica sa.

În documentarul „Our Queen at Ninety”, ea a mărturisit: „Îmi amintesc când am fost la Sandringham pentru prima dată, de Crăciun. Și eram îngrijorată, nu știam ce să-i ofer reginei drept cadou de Crăciun. Mă gândeam: 'Doamne, ce să-i dau?'. Am fost emoționată, dar am observat a doua zi că desertul era pe masă. Cred că un gest atât de simplu a mers atât de bine.”

William And Catherine Visit Indian Streatery Birmingham - POOL
Prințesa de Wales vizitează Indian Streatery. Profimedia

Pianul

În decembrie 2021, Kate și-a surprins admiratorii cu interpretarea la pian a unui colind alături de cântărețul Tom Walker, în timpul unui concert de Crăciun la Westminster Abbey. Spectacolul pe care l-a oferit a fost aplaudat atât de fanii, cât și de muzicieni. Prințesa a cântat la pian „For Those Who Can't Be Here”.

Un an mai târziu, Tom a declarat la Good Morning Britain: „Este fantastică, este o muziciană cu adevărat talentată”.

Catherine Kate Middleton, princesse de Galles, a fait une apparition lors de l'ouverture de la finale de l'Eurovision à Liverpool

Grădinăritul

În 2019, Kate, a cărei pasiune pentru grădinărit este cunoscută, și-a arătat talentul în peisagistică, participând la Chelsea Flower Show.

Ea a aranjat o grădină special pentru a încuraja familiile „să iasă afară” și „să se bucure de natură”. Cei trei copii ai săi au avut fiecare câte un rol în realizarea acestui design, ajutându-și mama să adune plante, crenguțe și mușchi din Amner Hall, reședința lor din Norfolk.

The Princess of Wales takes part in the Children's Picnic at the RHS Chelsea Flower Show
Catherine, prințesa de Wales, RHS Chelsea Flower Show. Profimedia

Canotaj

În timp ce abilitățile ei atletice au fost evidențiate în nenumărate vizite regale, de la tenis până la volei, puțini știu că aceasta este pasionată și de canotaj. Era pregătită să concureze în 2007 cu echipajul  The Sisterhood.

The Duke and Duchess of Cambridge take part in a rowing race in Heidelberg, Germany, on day four of their Royal Tour

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri