actrițe păr cărunt
Divertisment

Actrițe, Hollywood, tendințe păr

Trendul „sare și piper”. 7 actrițe celebre la Hollywood care au renunțat să-și mai vopsească părul. Mereu cuceritoare pe covorul roșu

Tot mai multe celebrități de la Hollywood au început să se alinieze celui mai nou trend de pe covorul roșu, cunoscut și sub numele „sare și piper”: părul cărunt natural. Jamie Lee Curtis, Meryl Streep, Helen Mirren, Diane Keaton sunt doar câteva dintre starurile care au făcut deja acest look atât de popular. Actrițele sunt mândre de firele lor albe și nu se sfiesc să arate asta.

Însă în 2021, a fost Andie MacDowell cea care a atras atenția tuturor, la Festivalul de Film de la Cannes. Andie a făcut senzație pe Croazetă, vara aceasta.

Când actrița, modelul și mama în vârstă de 63 de ani a apărut pe covorul roșu la premiera filmului „Annette”, a surprins audiența cu suvițele „salt-and-pepper”. În carantină, după ani în care a cochetat cu această idee, MacDowell a decis să nu-și mai vopsească părul, iar nuanța argintie să devină noua ei carte de vizită. 

 MacDowell a văzut această mișcare ca pe începutul unui nou capitol din viața ei perosnală, dar și profesională, fără să-i pese de ce cred alții. Starul din „Four Weddings and a Funeral”  a povestit  pentru Vogue cum a început totul.

„La începutul carantinei, părul meu a început să crească și de fiecare dată când copiii mei mă vedeau, îmi spuneau că arăt cool cu părul meu gri. Când l-am prins într-un coc, tot ce se vedea era nuanța „sare și piper”, întunecat și argintiu. Îmi place să mă compar cu George Clooney, pentru că de ce nu? Spun de ceva vreme că a venit timpul, personal, să fac această tranziție, pentru că am simțit că se potrivește personalității mele. În timpul lockdown-ului, am devenit obsedată de Jack Martin, cel care s-a ocupat de părul lui Jane Fonda. Am arătat acele poze multor oameni apropiați, spunându-le: 'Hei, vreau să fac asta, să rămân cu părul meu natural!'. Apoi am primit un job și foarte repede a trebuit să mă hotărăsc ce vreau să fac. Managerii mei mi-au spus: 'Nu este momentul'. Dar eu am reacționat imediat: 'Cred că vă înșelați, voi fi mai puternică dacă mă accept așa cu sunt. Este momentul, peste doi ani voi avea 65 de ani! Dacă nu o voi face acum, nu voi avea șansa să mă bucur de lookul „sare și piper'”. Și întotdeauna mi-am dorit asta!”.

„După ce am mers mai departe cu decizia mea, am realizat că nu m-am simțit niciodată mai puternică, mai sinceră. Nu mă mai prefac, îmi accept vârsta si locul unde sunt. Mă simt foarte confortabil. Și din multe puncte de vedere, este un look de impact. Mi se potrivește atât de bine!

Am căutat pe Google actori cu părul „sare și piper”. Sunt și mulți bărbați care l-au adoptat. Vârsta care se vedea pe fața mea nu se mai potrivea cu nuanța părului. Cumva mă simt mai tânără, pentru că sunt naturală. Nu ascund nimic. Este o mișcare puternică și continui să le spun managerilor mei asta.”

Hollywood este notoriu pentru accentul pe care-l pune pe tinerețe, dar Andie spune că în termeni de oportunități în cariera sa, totul este mult mai interesant acum.

„Am suferit în acest business ca actriță, cu atâția oameni care îmi cereau mereu să arat mai tânără decât eram. Iar asta mă rănește, să nu pot îmbrățișa cu adevărat vârsta pe care o am. Eu mă simt în formă maximă, merg la sală tot timpul. Pot ține pasul cu copiii mei. Mă simt valoroasă unde sunt acum. Nu vreau ca oamenii să aibă astfel de așteptări: să lupt ca să arăt tânără pentru a fi valoroasă, frumoasă, dorită. Bărbaților nu li se cere asta. Sunt și mai doriți pe măsură ce înaintează în vârstă.”

'Everything Went Fine' premiere, 74th Cannes Film Festival, France - 07 Jul 2021
Andie MacDowell 'Everything Went Fine' premiere, 74th Cannes Film Festival, France - 07 Jul 2021,Image: 620213854, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Iată și alte actrițe care au spus da trendului „sare și piper”:

Jamie Lee Curtis

Lookul ei cu părul alb și tunsoarea scurtă este deja emblematic. Potrivit Yahoo News, Jamie Lee a încetat să-și mai vopsească părul în 2017, pentru că nu a mai vrut „să ardă chimicale în suvițele ei”.

Cele mai frumoase tinute de la Globurile de Aur 2021 - Jamie Lee Curtis
profimedia-0594218778

Diane Keaton

A trecut de la blond la gri natural, în urmă cu câțiva ani. A apărut cu părul total nevopsit în 2014, la Golden Globes. Iar de atunci a devenit semnătura ei în materie de hairstyling. 

diane keaton Premiere Of STX's "Poms" - Arrivals
Diane Keaton, premiera "Poms". Getty Images

Helen Mirren

Actrița britanică este și ea celebră pentru nuanța arginitie a părului. Într-un interviu cu The Daily Mail, Mirren a declarat că toate femeile ar trebui să se simtă neînfricate când vine vorba de părul lor și să nu-și facă griji despre schimbările care vin odată cu trecere timpului.

CANNES: Annette and Opening Ceremony Red Carpet - The 74th Annual Cannes Film Festival
Helen Mirren attends the "Annette" screening and opening ceremony during the 74th annual Cannes Film Festival on July 06, 2021 in Cannes, France. //03VULAURENT_VU_20210706.2529/2107070431/Credit:LAURENT VU/JP PARIENTE/SIPA/2107070727,Image: 620080004, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Meryl Streep

A apărut în multe filme cu părul cărunt. Meryl Streep și-a creat o semnătură în materie de stil, cu suvițe blonde combinate cu cele cărunte natural. Să nu uităm ce succes a avut când a apărut cu părul argintiu în emblematicul rol Miranda Priestly din „The Devil Wears Prada”.

VIP Arrivals at The 90th Annual Academy Awards
Hollywood, CA - Stars pose on the red carpet at the 90th Annual Academy Awards Pictured: Meryl Streep BACKGRID USA 4 MARCH 2018,Image: 365110668, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Glenn Close

Actrița celebră din filmul „101 dalmațieni” este mereu o prezență elegantă pe covorul roșu, iar părul în nuanța naturală și tunsoarea scurtă o prind de minune.

91st Academy Awards Arrivals - LA
Glenn Close walking the red carpet as arriving to the 91st Academy Awards (Oscars) held at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, CA, USA, February 24, 2019.,Image: 415753721, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Jane Fonda

Nu mai are nevoie de nicio prezentare. Actrița arată spectaculos la 83 de ani.

Entertainment: 78th Annual Golden Globe Awards

Transformări spectaculoase după schimbarea nuanței părului în argintiu:

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri