printesa margareta
Divertisment

Viața tumultuoasă a Prințesei Margareta. Cine a fost cu adevărat sora mai mică a Reginei Angliei

Prințesa Margareta Rose a avut o viață diferită de cea a surorii mai mari, Regina Angliei, Elisabeta a II-a. Ea a atras adesea atenția media și a cauzat numeroase zvonuri.

Dacă vrei să urmărești filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primești acces la serviciul de streaming.

Prințesa Margareta Rose, a doua fiică a Ducelui și Ducesei de York, s-a născut pe 21 august în anul 1930, la Glamis, Scoția. Când Edward al VIII-a a abdicat pentru a-și continua relația cu Wallis Warfield Simpson, tatăl Margaretei, Regele George VI, a preluat tronul și viața ei s-a schimbat.

Viața Margaretei și atitudinea legată de responsabilitățile regale i-a fascinat pe admiratorii săi. Potrivit biografului Theo Aronson, Margareta i-a spus celebrului Jean Cocteau că “nesupunerea e bucuria mea”.

În al treilea deceniu din viața sa, Margareta a început o relație cu Peter Townsend, căpitan în cadrul forțelor aeriene din Marea Britanie. Townsend divorțase de prima soție, așa că orice căsnicie între el și Margareta era imposibilă din cauza codului regal.

În documentarul "Istorii personale : Prințesa Margareta (Private Lives: Princess Margaret)", Dr Tracy Borman descoperă motivul real pentru care s-a încheiat relația dintre Prințesa Margareta și Peter Townsend, apoi află mai multe despre simțul datoriei și dragostea prințesei pentru muzică.

Vezi Istorii personale : Prințesa Margareta (Private Lives: Princess Margaret) duminică, 26 iulie, la ora 22:00, în aplicația Digi Online, pe canalul Viasat History, aici

După ce familia, guvernul și publicul s-au opus relației, Margareta s-a despărțit de Townsend și s-a căsătorit cu fotograful Anthony Armstrong-Jones în 1930. Cei doi au avut doi copii înainte să se despartă în 1978, primul divorț în familia regală în 400 de ani.

Dincolo de viață amoroasă fascinantă, Margareta a fost criticată și din cauza stilului de viață. Nunta să a costat 25.000 de lire sterline (echivalentul a 65.000 de lire sterline astăzi), bani achitați de guvernul britanic.

Margareta a fost întotdeauna apreciată pentru loialitatea pe care o avea față de sora sa, Regina, și față de prietenii săi, printre care se numărau și artiști precum Louis Armstrong și John Lennon.

După o viață fascinantă, Prințesă Margareta, Contesa de Snowdon, s-a stins din viață pe 9 februarie 2002, în urma unui accident vascular, la 50 de ani după moartea tatălui său.

Vezi Istorii personale : Prințesa Margareta (Private Lives: Princess Margaret) duminică, 26 iulie, la ora 22:00, în aplicația Digi Online, pe canalul Viasat History, aici

Aplicația Digi Online poate fi descărcată din Google Play sau App Store. Vezi chiar acum ce alte filme și seriale sunt disponibile!

Sursa foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri