shutterstock_518732392
Frumusete

Cand expira, de fapt, cosmeticele. Lista cu produsele si valabilitatea lor

Stim ca iubesti produsele cosmetice, dar avem o veste proasta pentru tine: ele nu au viata eterna. Aproape toate cosmeticele - de la crema de maini si pasta de dinti, pana la ruj sau fond de ten - au termen de valabilitate. Si nu este de joaca cu acest lucru intrucat cosmeticele expirate constituie un adevarat focar de infectii oculare si eczeme neplacute.

Potrivit publicatiei Doer, termenul de valabilitate al cremelor, produsele pe care le folosim cel mai des, este in medie un an jumatate. Daca cea pentru fata poate fi utilizata intre unul si trei ani, crema de ochi expira la 1 an de la deschidere.  De asemenea, lotiunea de corp expira dupa 1-2 ani, pe cand crema solara dupa 2 ani.

Prietenul tuturor femeilor, fondul de ten, tine 2 ani, insa este bine sa il consumi pana atunci.

Fiindca ochii sunt cel mai sensibili, mascara are un termen de valabilitate de doar 3 luni. Aceeasi regula o urmeaza si tusul pentru ochi.

Creionul pentru ochi poate fi folosit timp de 2 ani, cu precizarea ca varfurile sa fie ascutite zilnic si trecute prin flama.

Textura fardurilor de ochi crema acumuleaza rapid bacterii si indicat ar fi sa fie schimbate la maxim 1 an.

Pudrele sub forma libera sau compacta rezista cel mai bine in timp, 36 de luni fiind termenul limita in care acestea pot fi utilizate fara grija. De asemenea, blush-ul ar trebui schimbat dupa 9 luni de la deschidere.

Alte produse folosite frecvent si valabilitatea lor:

Lac de unghii si oja – 2 ani
Ruj sau lipgloss – 1 an
Sampon – pana la 3 ani
Parfum cu alcool – 3-5 ani

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri