shutterstock_488713816
Frumusete

Cat de frecvent ar trebui sa te speli pe cap, potrivit specialistilor

Jenny Jin, editor al sectiunii de frumusete pe site-ul Pure Wow, a apelat la stilista Helen Reavey pentru a lamuri unul din marile mistere de ingrijire feminina: cat de des ar trebui sa ne spalam pe cap.

"Fata o curatam in doua etape, asa ca la fel ar trebui sa procedam si cu scalpul nostru", a spus Reavey. Experta a specificat ca, in timpul unei spalari, prima samponare nu face decat sa inlature praful, poluarea, pielea moarta si grasimea, in timp ce a doua curata cu adevarat scalpul si firele de par.

Cat despre frecventa spalarii parului, stilista spune ca nu exista o reteta care sa functioneze pentru toata lumea la fel.

In functie de textura si grosimea parului, Helen Reavey are doua recomandari. Femeile cu par subtire si rar ar trebui sa se spele in fiecare zi sau la maxim doua zile, in timp ce femeile cu par gros sau ondulat se pot spala o data la 3-4 zile.

Printre greselile pe care le facem cand ne curatam scalpul si parul se numara utilizarea frecventa a aceluiasi sampon sau folosirea apei fierbinti dupa clatire. Ideal ar fi sa schimbam din cand in cand produsul si sa ne clatim cu apa calduta, care sa nu usuce pielea capului, spune Reavey.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri