shutterstock_515299948
Frumusete

maini piele crema

Cat de imbatranite sunt mainile tale. Modalitatile simple care iti arata daca pielea ta sufera

Un expert in dermatologie si estetica a dezvaluit cum ne putem testa varsta mainilor efectuand patru teste simple la domiciliu.

Sugestia doctorului Paul Banwell, un chirurg plastic britanic, vine pe fondul folosirii frecvente a dezinfectantilor pe baza de clor si alcool. Aceste produse pot imbatrani mainile, care au nevoie de ingrijire suplimentara in aceasta perioada.

Profesorul Banwell, care a studiat chirurgia plastica la Harvard Medical School, a vorbit cu FEMAIL si a dezvaluit patru teste simple, pe care le poate face oricine acasa pentru a vedea daca are mainile imbatranite.

1. Testul de prindere

"Am folosit intotdeauna testul de prindere pentru a evalua imbatranirea pielii pacientilor mei. Daca dupa ciupitura mainii raman urme pentru mai mult de o secunda, inseamna ca pielea prezinta daune solare sau expunere la detergenti si sapunuri."

Cate secunde ti-au ramas urme dupa ciupitura?

A 1-2 secunde: sub 30 de ani

B 3-4 secunde: 30 - 40 ani

C 5-9 secunde: 45-50 ani

D Mai mult de zece secunde: +60 ani

2. Unghiile subtiri

"Pe masura ce imbatranim, unghiile noastre se pot subtia. Duritatea lor poate fi un semn al varstei, iar utilizarea unei creme hidratante poate preveni descuamarea sau ruperea lor."

Cat de puternice sunt unghiile tale?

A Tari si ferme: sub 30 ani

B Tarie medie cu rupere ocazionala: 35 - 40 ani

C Vizibil subitiri: 45 - 50 ani

D Fragile: +60 ani

3. Test de culoare

"Cu timpul, unghiile se pot ingalbeni daca nu sunt ingrijite corect. Leziunile minore, dar si folosirea lacurilor pot contribui la decolorare si pot indica varsta mainilor unei persoane."

Ce culoare au unghiile tale?

A & B Stralucire naturala sanatoasa: sub 40 ani

C Decolorare usoara, lipsa de stralucire: 40 - 50 ani

D Ingalbenire sau decolorare: +60 ani

4. Numararea petelor de varsta

"Pigmentul de varsta e frecvent la adultii de peste 50 de ani. Cu toate acestea, persoanele mai tinere cu o expunere crescuta la soare, care nu poarta manusi sau nu aplica crema cu SPF, pot intra in imbatranire prematura dn cauza razelor UV."

Cate pete de varsta sunt vizibile pe mainile tale?

A Nu exista pete de varsta vizibile: sub 30 ani

B Sub trei sau pete slabe: 30 - 40 ani

C Peste 5: +50 ani

D Peste 10: +60 ani

Dr. Banwell a specificat: "Locurile de munca pot influenta imbatranirea mainilor in mod semnificativ - chirurgii, medicii, asistentele, bucatarii si cei care lucreaza in industria alimentara se spala pe maini de 50 de ori pe zi cu substante dure, sapunuri si geluri cu alcool, iar ele au efecte inevitabile."

"Din cauza acestei perioade, vom vedea, fara indoiala, mai multe schimbari de imbatranire in mainile oamenilor. Exista insa si produse cu nivel mare de hidratare, cu acid hialuronic sau ale ingrediente active care pot mentine sanatatea pielii noastre."

Raspunsuri: Cati ani au mainile tale?

Daca ai raspuns majoritar A: sub 30 ani

Daca ai raspuns majoritar B: 30 - 40 ani

Daca ai raspuns majoritar C: 40 - 60 ani

Daca ai raspuns majoritar D: +60 ani

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri