peptide
Frumusete

Peptidele sunt lanturi de aminoacizi care ajuta la formarea anumitor proteinelor din corpul nostru.

Ce sunt peptidele si de ce sunt importante in rutina de ingrijire a pielii

Industria produselor de infrumusetare sustine ca peptidele sunt noul ingredient-minune in materie de ingrijire a pielii, dar ce sunt mai exact acestea si de ce sunt bune pentru tenul nostru?

Peptidele sunt lanturi de aminoacizi care ajuta la formarea anumitor proteinelor din corpul nostru. In ceea ce priveste tenul, acesti compusi se refera mai ales la colagen. Dintre toate tipurile de proteine, colagenul este in mod deosebit important pentru piele – pana la 80% din pielea ta este alcatuita din colagen.

Dar peptidele nu sunt esentiale doar pentru pielea noastra. Sunt cruciale pentru fiecare celula din corpul uman deoarece joaca un rol imens in modul in care acesta trimite si primeste mesaje pentru a functiona corect.

Si, dupa cum iti poti imagina, daca procentajul lor este scazut, este greu pentru corpul nostru sa faca ceea ce trebuie, cum ar fi regenerarea celulelor noi, sanatoase. Atunci aspectul general al pielii incepe sa aiba de suferit.

Cate tipuri de peptide exista

Din fericire, putem remedia acest lucru prin utilizarea produselor cu peptide. Cand le aplicam "pacalim pielea, facand-o sa creada ca a existat o vatamare sau o rana si stimuleaza productia de colagenului", explica dr. Deanne Mraz Robinson.

Nu toate peptidele sunt create egal. Unele ajuta la producerea de colagen, altele la diminuarea ridurilor. Trebuie sa retii ca, in functie de tipul lor, acestea au rolul de a:

  • livra minerale pielii pentru a creste nivelul de colagen - peptidele purtatoare;
  • incetini descompunerea colagenului ;
  • furniza mesaje pielii pentru a stimula colagenul si elastina - peptidele semnal;
  • actionaza ca Botox pentru a bloca eliberarea substantele responsabile de liniile de expresie - peptidele neurotransmitator.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri