par blond
Frumusete

De multe ori ne vopsim doar pentru ca ne place o culoare, fara sa ne gandim daca ni se potriveste sau nu. Pentru a-ti pune in evidenta trasaturile, trebuie sa iei in considerare, pe langa varsta, culoarea ochilor si a parului natural, nuanta tenului.

Culoarea de par potrivita tenului tau. De ce trebuie sa tii cont cand alegi nuanta ideala

Culoarea potrivita iti poate infrumuseta sau, dimpotriva, dezavantaja puternic trasaturile fetei. Ea se alege in functie de tonalitatea pielii, dar trebuie sa iei in considerare si personalitatea si, de ce nu, profesia.

Inca de la inceput trebuie sa stabilesti tipologia din care vrei sa faca parte: rece sau calda. Este un aspect extrem de important.

  • Cum afli tonalitatea tenului tau

Observa pielea neatinsa de razele soarelui (dupa ureche) sau verifica ce culoare au venele de pe interiorul antebratului: venele verzi inseamna tipul cald, iar cele albastre tipul rece.

Daca tonalitatea este calda, ti se potrivesc nuante precum: aramiul, blondul cald, piersica, rosul cupru, castaniul, satenul deschis, satenul rece. Evita blondul platinat si negrul albastrui, care te vor face sa pari stearsa.

Daca tonalitatea este rece, alege din: blond cenusiu, castaniu cenusiu, blond platinat, rosu acaju, roscat castaniu, cafeniu, mahon, castaniu inchis, negru albastrui si negru abanos.

Desigur, mai urmeaza doi pasi pe care ii poti urma inainte de o schimbare de look. Importante sunt atat nuanta ochilor tai, cat si culoarea naturala a parului.

Ochii albastru inchis, gri albastrui, caprui sau negri sunt asociati cu nuantele reci de piele, pe cand cei verzi, verzi albastrui, caprui deschis sau cu irizatii aurii au tonurile de piele calde. Poti alege nuanta din categoriile mentionate mai sus.

Intr-o proportie mare conteaza si nuanta naturala a parului tau. Daca vrei sa mizezi pe un look natural, alege o nuanta cu doua tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea ta naturala.

Daca iti doresti o schimbare dramatica, eventual o culoare foarte deschisa, decoloreaza-l treptat pana obtii nuanta dorita. In caz contrar,  il vei distruge.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri