cum sa ai o piele curata
Frumusete

Cheltuim o multime de bani pe produse de ingrijire si machiaj, insa omitem cel mai important pas spre o piele curata, spune nutritionistul Sarah Greenfield.

Cum sa imbunatatesti rezultatele rutinei de infrumusetare a pielii. Secrete de la oameni cu ten perfect

Cheltuim o multime de bani pe produse de ingrijire si machiaj, insa omitem cel mai important pas pentru a avea o piele curata, spune nutritionistul Sarah Greenfield.

"Din moment ce pielea ta este o extensie a intestinului, este important sa iti mentii sanatatea digestiva intr-o stare optima. Rezultatele dezechilibrelor care au loc in interiorul organismului apar de obicei pe piele. De exemplu, roseata, pielea uscata, eruptiile cutanate, cearcanele si acneea sunt de obicei rezultatul unui dezechilibru intern. Atunci cand combini o rutina sanatoasa pentru ingrijirea pielii cu atentia sporita acordata interiorului, obtii rezultate si mai bune", a spus ea pentru Your Tango.

Pentru a-ti pastra pielea hidratata si fina, iata cinci secrete de la oamenii cu pielea perfecta:

  • Acidul hialuronic hidrateaza pielea

Din cantitatea de acid hialuronic pe care corpul nostru o contine, 50% se gaseste in piele. Acesta ajuta la mentinerea de peste 1.000 de ori greutatea sa in apa, in interiorul celulelor pielii.

Din pacate, odata cu imbatranirea si metabolizarea celulara, cantitatea de acid hialuronic pe care organismul nostru o produce se diminueaza, ceea ce duce la aparitia ridurilor, liniilor si a texturii pielii imbatranite.

Studiile arata ca persoanele care consuma acid hialuronic au o hidratare crescuta a pielii, iar ridurile sunt diminuate in mod semnificativ.

  • Protejeaza-te de razele UV

Soarele ne poate oferi o frumoasa nuanta aramie, dar stim cu totii ca razele UV afecteaza pielea. In plus fata de hiperpigmentare, studiile arata ca expunerea la razele UV ale soarelui pot determina o scadere a elasticitatii pielii, grabind imbatranirea.

Este esential sa folosim o crema cu SPF, dar putem sa luptam cu razele UV si din interior. Cum? Prin consumarea de suplimente care contin antioxidanti puternici si fitonutrienti, cum ar fi Polypodium Leucotomos, Tumeric si ALA. Acestea ajuta la prevenirea efectelor negative asupra aspectului pielii, asociate cu expunerea la soare.

Pentru a spori beneficiile, consuma vitamina D3, care ajuta la cresterea elasticitatii si a productiei de colagen in piele, reducand in acelasi timp petele.

  • Detoxifierea corpului poate ajuta la curatirea pielii

Natura ofera o multime de plante si minerale care ne ajuta sa detoxificam pielea in mod natural. Studiile arata ca Chlorella, un tip de alge, are puterea de a elimina metalele grele din organism.

Alte ingrediente naturale, cum ar fi trifoiul rosu, ceaiul verde Matcha, sfecla si radacina de papadie au toate abilitati de detoxifiere.

Potrivit unui sondaj la care au participat 600 de utilizatori ai Daily Cleanse, 80% au spus ca au observat o imbunatatire a pielii in decurs de 6-8 saptamani de la introducerea in alimentatie a acestor plante.

  • Colagenul este bun pentru piele

Este bine cunoscuta abilitatea colagenului de a ajuta la pastrarea aspectului tanar, sanatos si radiant al pielii.

Ca si acidul hialuronic, colagenul este un compus natural care se gaseste in piele si, care in mod similar, scade in timp, deci este bine sa il suplimentezi.

Din fericire, colagenul vine intr-o forma comestibila, astfel incat il putem lua ca o pilula, sub forma de pudra sau sa il adaugam in bautura.

  • Acizi grasi pentru o piele stralucitoare

Omega 3 si Omega 6 nu numai ca ne ajuta sa avem o piele stralucitoate si reduc roseata, dar ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a corpului prin reducerea inflamatiei.

Acesti acizi se gasesc in ton, somon, nuci, seminte de in si seminte de chia. O alta optiune usoara pentru a obtine echilibrul corect al acestor acizi esti prin adaugarea unui supliment de ulei de peste.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Etichete: ten , piele , rutina de ingrijire

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri