pori dilatati
Frumusete

Vestea buna este ca, desi marimea porilor este determinata genetic, poti minimiza aspectul acestora. Vezi in randurile care urmeaza cum:

Cum scapi de porii dilatati. 3 metode prin care poti minimiza aspectul lor

Pielea trebuie sa respire si sa elimine toxinele, astfel ca e dotata cu pori prin care elimina transpiratia si substantele nocive. In acelasi timp, pielea se protejeaza prin intermediul porilor fiindca acestia formeaza sebumul care ne protejeaza tenul de daunatori externi.

In ciuda rolului lor, trebuie sa recunoastem ca tenul arata mult mai bine atunci cand porii sunt inchisi. De regula, persoanele care au tenul mai uleios se confrunta cel mai des cu problema porilor dilatati.

Vestea buna este ca, desi marimea porilor este determinata genetic, poti minimiza aspectul acestora. Vezi in randurile care urmeaza cum:

  • Introdu acizi in rutina de ingrijire

Ideea de a aplica acizi te poate speria, dar afla AHA si BHA sunt unele dintre cele mai bune ingrediente atunci cand vine vorba despre curatarea porilor. Acestia imbunatatesc considerabil aspectul si textura pielii, amelioreaza si previn aparitia punctelor albe si negre, indeparteaza excesul de sebum din pori, elibereaza porii, stimuleaza productia de colagen si ceramide si uniformizeaza culoarea pielii.

„Acizii AHA si BHA dizolva conexiunile intre celulele pielii si curata porii de la suprafata epidermei”, a spus medicul dermatolog Joshua Zeichnei, director de cercetare cosmetica si clinica la Spitalul Mount Sinai din New York, pentru publicatia Marie Claire.

In timp ce ambii acizi exfoliaza la nivel celular, AHA lucreaza la suprafata pielii si este recomandat persoanelor cu tenul uscat. BHA penetreaza in profunzime pentru a elimina celulele moarte care infunda porii si este indicat pentru pielea uleioasa, cu tendinta acneica.

Daca te hotarasti sa incerci produse care contin aceste doua ingrediente, informeaza-te cand si cum trebuie aplicate si nu uita de aplicarea cremei cu protectie solara. 

  • Retinoizi functioneaza

Acesti derivati ai vitaminei A estompeaza aspectul ridurilor si a punctelor negre, dar lucreaza si in favoarea porilor. Poti introduce in rutina ta de ingrijire a pielii retinoizi topici, care accelereaza exfolierea si impiedica celulele moarte sa mai blocheze porii.

Totusi, inainte de a folosi retinoizi, iti recomandam sa te documentezi temeinic, fiindca pe tema lor exista o serie de controverse.

  • Aplica intotdeauna protectie solara

Daca imbatranirea prematura a pielii nu te speria, aspectul porilor o poate face. Razele ultraviolete afecteaza actiunea vitala a colagenului in tesuturile pielii, element primordial in mentinerea elasticitatii si a fermitatii.

Asadar, crema sau lotiunea solara cu factor de protectie solara, de minimum 30 iarna si 50 vara, ajuta la prevenirea problemei porilor mariti.

Pe ten, ar trebui sa pui 1,25 ml de crema pentru a obtine protectia promisa de producator. Iar produsul trebuie sa fie reaplicat, mai ales daca intri in contact cu apa.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri