ingrediente machiaj
Frumusete

Folosim machiajul pentru a masca imperfectiunile pielii, dar in unele cazuri ele fac exact opusul. Asta din cauza ingredientelor problematice care se regasesc in cosmetice.

Ingredientele din produsele de machiaj care intretin si agraveaza acneea. La ce trebuie sa fii atenta

Folosim machiajul pentru a masca imperfectiunile pielii, dar in unele cazuri el face exact opusul. Acest lucru se intampla din cauza ingredientelor problematice care se regasesc in cosmetice.

Care sunt ingredientele cosmetice care se fac vinovate pentru intretinerea sau aparitia acneei:

  • Alcool

Alcoolul este folosit adesea in produse precum fondul de ten sau corector pentru a facilita capacitatea altor ingrediente de a intra in piele. Din pacate, acesta poate usca si irita pielea.

"Odata ce alcoolul se usuca pe piele, formeaza o pelicula subtire care poate infunda porii si crea puncte negre si albe", explica Bella Schneider, CEO si fondator al companiei care-i poarta numele.

  • Acryl

Acest ingredient le ajuta pe celelalte sa se amestece, dar "este acelasi lucru cu a pune plastic pe pielea ta".

"Orice este dedesubt va fi prins si va infunda porii", sustine Schneider.

  • Oxiclorura de bismut

Aceasta substanta chimica ofera stralucire, dar este legata de aparitia acneei chistice. Asadar, daca vezi acest nume pe lista ingredientelor unui produs, evita sa il folosesti.

  • Mica, siliciu si talc

Esteticientii sunt de acord ca aceste particule care reflecta lumina si care se gasesc in mai toate produsele- de la fond de ten pana la bronzer- pot provoca iritatii si uscarea pielii. Cu toate ca iti ofera un aspect stralucitor, tineresc, daca esti predispusa la acnee ar fi mai bine sa le eviti.

  • Parabeni

Sunt unele dintre cele mai nocive ingrediente care se gasesc in cosmetice. Parabenii sunt folositi ca niste conservanti pentru a prelungi durata de viata a unui produs, dar cercetarile au aratat ca sunt toxici si chiar pot provoca dereglari hormonale.

  • Parfum si coloranti

Aceste ingrediente pot fi extrem de iritante. Ele sensibilizeaza pielea si infunda porii, ceea ce duce la aparitia cosurilor.

  • Petrochimicale

"Mai bine cunoscute sub denumirea de ceara de parafina, ulei mineral si petrolatum, aceste substante chimice sunt utilizate ca niste conservanti si pentru a bloca umezeala. Dar ei doar infunda porii si ajuta alte ingrediente nocive sa intre in piele", spune Schneider.

  • Ftalati

Sunt folositi pentru a oferi produselor de machiaj o textura moale, flexibila. Dar, la fel ca parabenii, pot crea fluctuatii hormonale si pot ajuta la dezvoltarea acneei.

  • Silicon

Siliconul face ca bazele de machiaj si fonduri de ten sa aiba o textura matasoasa. Dar pe anumite tipuri de piele, acest ingredient poate usca excesiv si infunda porii.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri