shutterstock_566890315
Frumusete

Mască de față cu banane. 4 idei de măști bio pentru fiecare tip de ten

Pline de vitamine si minerale, bananele nu sunt benefice doar organismului, ci si pielii. Sunt fructele cele mai frecvent utilizate in produsele cosmetice de ingrijire a parului si a pielii datorita nutrientilor pe care le contin. Acestia au calitatea de a hrani in profunzime pielea, o curata si stimuleaza regenerarea stratului de colagen.

In plus, bananele contin vitamina E, care ajuta la estomparea petelor si cicatricilor si este un puternic antioxidant care protejeaza impotriva daunelor provocate de mediul inconjurator.

Folosind banana ca ingredient principal poti face mai multe tipuri de masti pentru ten.  Iata cateva sugestii:

Masti cu banana pentru ten tern

  1. Zdrobeste o banana coapta intr-un bol mic. Adauga o lingurita de suc de lamaie, una de miere si amesteca bine, pana se formeaza o pasta. Aplica masca pe pielea curata si las-o timp de 10-15 minute inainte de a o clati. Cu un plus de vitamina C din sucul de lamaie si hidratarea oferita de miere, vei obtine un ten mai luminos.
  2.  Zdrobeste o banana coapta, pune jumatate de lingurita de bicarbonat si o alta jumatate de pulbere de turmeric. Aplica masca pe pielea curata si las-o 10-15 minute, dupa care aplica o crema hidratanta, non-comedogena. Bicarbonatul de sodiu ajuta la absorbtia excesului de ulei de pe piele, in timp ce turmericul are rol antibacterian si antiinflamator.

Masca cu banana pentru piele uscata:

Ai nevoie de o banana, o lingurita jumatate de miere cruda. Amesteca-le pana obtii o pasta. Aplica masca pe pielea curata si las-o 15-20 de minute inainte de a clati cu apa calaie. Hidrateaza-ti pielea cu o crema potrivita tipului tau de ten.

Masca cu banana pentru ten matur

Peste banana zobita, adauga o lingurita de suc de portocale si una de iaurt simplu. Daca iti simti fata uscata, poti adauga si jumatate de lingurita de ulei de masline.

Amesteca bine ingredientele pana cand se formeaza o pasta. Aplica masca intr-un strat gros pe fata si gat. Dupa 15-20 de minute, clateste cu apa calduta si hidrateaza-ti tenul cu o lotiune fara iritanti.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: masti ten , masti fata

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri