Frumusete

Sunt suficiente produsele de machiaj cu SPF pentru a ne proteja de razele UVA si UVB?

Impreuna cu vitamina C si retinolul, este dovedit stiintific ca SPF-ul face parte din categoria ingredientelor care pot face o adevarata diferenta in ceea ce priveste modul in care pielea imbatraneste.

Formulele cremelor cu protectie solara ne-au facut pe multe dintre noi sa renuntam la ele, din cauza texturilor care nu permiteau machiajului sa ramana pe ten, si sa ne bazam doar pe factorul de protectie gasit in produsele cosmetice pe care le folosim zilnic.

Dar, din pacate, acestea nu ne ofera o protectie adecvata impotriva radiatiilor solare UVA si UVB.

Iata motivul real pentru care ar trebui sa investesti intr-o crema cu factor de protectie, pe care sa o aplici inaintea fondului de ten, chiar daca acesta contine SPF: "As sfatui cu fermitate sa nu folositi machiajul ca pe o forma de protectie solara deoarece nu aplicam aceste produse in straturi groase sau chiar suficiente pentru a ajunge undeva in apropierea nivelului de protectie oferit de o crema de protectie solara", spune dermatologul dr. Justine Kluk.

Majoritatea expertilor sunt de acord ca, pentru a obtine cantitatea necesara de protectie de la o astfel de crema, trebuie aplicat aproximativ 1-1,5 tsps, ceea ce este cu mult peste cantitatea de fond de ten pe care o folosim zilnic.

"Produsele de machiaj cu SPF ar trebui sa fie considerate a fi cea de-a doua linie de aparare impotriva razelor ultraviolete odata ce ati aplicat deja protectie solara. Pentru ca doua forme de protectie solara sunt mai bune decat una", a mai spus dermatologul pentru Stylist.

Formulele cremelor cu SPF s-au schimbat in ultimii ani si multe actioneaza ca o baza de machiaj, astfel incat nu exista nicio scuza pentru a nu folosi un produs cu factor de protectie, separat de fondul de ten.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri