tatuaj cu henna mana
Frumusete

femeie care isi face tatuaj cu henna pe mana

Tatuajele cu henna. Ce riscuri prezinta si cum pot fi ele evitate

Tatuajul cu henna se face cu ajutorul unei paste extrase dintr-o planta. Este temporar, pentru ca pigmentul dispare dupa cateva saptamani. 

Tot mai multi tineri sunt tentati de ideea de a-si face un tatuaj cu henna, mai ales pe durata vacantei de vara. Insa aceasta practica - folosita initial in India si Africa de Nord - nu este lipsita de riscuri.

Pentru a va asigura ca nu aveti probleme de sanatate, trebuie sa va interesati in primul rand ca henna este cu adevarat de origine naturala - trebuie sa fie de culoare rosie, galbena sau portocalie.

In ceea ce priveste henna neagra, e mai bine sa o evitati. Acest produs, care nu e natural, reprezinta un amestec de parafenilendiamina sau fenilendiamina, substante care dau culoarea neagra.

Fenilendiamina este la originea a numeroase reactii alergice, care pot fi uneori de-a dreptul dramatice.

Cand trebuie sa va ingrijorati, in cazul in care artistul care realizeaza tatuajul nu este suficient de onest? In primul rand daca tatuajul se usuca prea rapid. Un tatuaj cu henna se usuca, in mod normal, in minumum o ora. De asemenea, tatuajele cu henna naturala nu rezista prea mult in timp - cam in doua saptamani, tatuajul incepe deja sa se estompeze.

Pentru mai multe detalii, cititi articolul complet pe www.digi24.ro

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri