Horoscop

Sapte este una dintre cele mai intelepte si mai spirituale cifre. De-a lungul timpului, cifra sapte a fost considerata magica si a fascinat popoarele lumii. Exista o multime de semnificatii ale acestui numar.

Care este semnificatia cifrei 7 in numerologie si ce inseamna sau reprezinta ea in Biblie

Sapte este una dintre cele mai intelepte si mai spirituale cifre. De-a lungul timpului, numarul sapte a fost considerata magica si a fascinat popoarele lumii. Exista o multime de semnificatii ale acestui numar.

Sapte joaca ajuta la memorare

Intr-un studiu realizat in anii 1950, s-a stabilit ca cele mai multe informatii pe care persoanele le-au retinut erau legate de cifra 7.

Acesta este motivul pentru care lucrurile precum numerele de telefon au o lungime de doar sapte cifre (minus codul de zona).

Exista o multime de 7 care ne inconjoara:

  • Curcubeul are 7 culori;
  • Exista 7 continente (Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia);
  • Exista 7 minuni ale lumii antice (Marea Piramida de la Giza, Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos si Farul din Alexandria);
  • Cerul este impartit in 7 elemente (atmosfera, exosfera, lonosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera si troposfera);
  • 7 este considerat un numar norocos in mai multe culturi; de exemplu, in Japonia, mitologia vorbeste despre Cei Sapte Zei ai Norocului;
  • In cultura chinezilor, numarul 7 este proeminent; de exemplu, a saptea zi dupa prima luna plina din an este Ziua Omului.

Cifra sapte are semnificatii religioase

Considerata un simbol al Divinitatii, cifra 7 poarta o puternica incarcatura spirituala. Crestinitatea considera ca cifra este compusa din adunarea cifrei 3- care este simbolul Trinitatii- cu cifra 4- simbolul punctelor cardinale. 

Dumnezeu s-a folosit de numarul sapte chiar de la inceputul intocmirii acestei lumi. Numarul 7 chiar a fost regula tuturor sarbatorilor din Vechiul Testament. 

Mai mult, in Biblie, cifra 7 este mentionata de 735 de ori. Daca numeri variatiile cuvantului sapte, acest numar creste la 860.

In Islam, marsul in jurul Mecca se face de sapte ori. In budism, noul Buddha face sapte pasi.

Cifra destinului sapte

Fiindca cifra 7 este considerata magica in multe traditii si religii, persoanele guvernate de acest numar, vor sti cum sa-si traiasca viata in echilibru, intre ceea ce este uman si ceea ce este divin. Intuitia lor este la cote maxime si, de aceea, simt cu acuratete ce este bine de facut si ce este rau.

Daca ti-a placut acest articol, te invitam sa urmaresti Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?