shutterstock_1628531488
Horoscop

Care este zodia ta lunară și ce spune despre tine și personalitatea ta

Probabil că îți cunoști deja zodia solară, cea pentru care citești sau asculți previziuni ori horoscoape. Zodia lunară este însă la fel de semnificativă și reflectă emoțiile tale cele mai profunde.

Semnul zodiacal lunar te ajută să înțelegi mai bine cum procesezi sentimentele și reacțiile, dar și să identifici elementele din jur care te fac să te simți în siguranță.

Cum afli care este zodia ta lunară

Cea mai simplă soluție este să accesezi un site care poate calcula pentru tine. Ai aici, aici sau aici câteva exemple.

Dacă vrei să determini pe cont propriu, mai întâi trebuie să calculezi pozițiile planetelor în momentul nașterii tale. Analizând diagrama, o să observi că aceasta este împărțită în 12 secțiuni care reprezintă fiecare zodie în parte - de la Berbec, la Pești.

Vei vedea, de asemenea, așezarea planetelor în fiecare zodie. Pentru a găsi plasarea lunii în ziua venirii tale pe lume, caută simbolul astrului și vezi în ce zodie se așază pe grafic.

Ce spune zodia ta lunară despre tine și personalitatea ta

Luna în Berbec

Acest semn de foc spune lucrurilor pe nume, indiferent de duritatea adevărului. De fapt, pentru Berbec este aproape imposibil să mintă în legăturile cu părerile pe care le are. Izbucnirile emoționale pe care le manifestă uneori sunt precum artificiile - o explozie bruscă ce se disipează la fel de repede.

Berbecii nu țin niciodată ranchiună și se simt cel mai în siguranță atunci când se pot baza pe ei înșiși, fără reguli sau contribuții din partea celorlalți.

Luna în Taur

Taurul lunar este un semn calm, care oferă sfaturi raționale. Cel mai în siguranță se simte când are parte de stabilitate, o rutină și diferite delicii senzoriale.

Când intervine haosul în viața lui, devine profund neliniștit și nu reușește să-i facă față decât foarte greu. Fixist, nu îi plac schimbările și luptă pentru a rămâne în zona să de confort.

Luna în Gemeni

Gemenii sunt semne curioase, care încearcă să-și disece și raționalizeze trăirile. Sunt fascinați de oameni și încearcă să empatizeze cu oricine le iese în cale. Orice altă zodie poate apela la ei pentru a-și valida sentimentele și a căpăta o stare de bine.

Luna în Rac

Luna este planeta guvernatoare a Racului, deci între cele două elemente există o comuniune confortabilă. Cei cu Luna în Rac nu se simt în siguranță să-și împărtășească sentimele celor din exterior fiindcă li se pare că lumea este rea și va profita de orice slăbiciune arătată.

Intuitiv, acest semn poate simți cele mai mici schimbări în starea de spirit a prietenilor și familiei, ceea ce îl va face să-și dorească să aibă grijă de ei și să îi protejeze. Este empatic și caută întotdeauna pacea.

Luna în Leu

În ciuda încrederii pe care o afișează, Leul lunar are nevoie de validare pentru a se simți în siguranță din punct de vedere emoțional. Tărâmul lui interior este strâns legat de identitatea exterioară, ceea ce înseamnă că acest semn simte nevoia să-și prezinte realizările și să primească laude din partea celor din jur.

El vrea să se deosebească de ceilalți, aspiră să fie cel mai bun dintr-un domeniu și se concentrează pentru a-și îndeplini cu succes orice sarcină.

Luna în Fecioară

Asistenții și vindecătorii zodiacului, cei din Fecioara lunară văd lumea că printr-un microscop. Ei se simt împliniți când au grijă de oameni și au un simț aparte, care îi ajută să identifice și să rezolve problemele celor din jur.

În sinea ei, Fecioara lunară apreciază micile gesturi pe care le fac alții pentru ea, chiar dacă nu recunoaște fățiș această plăcere.

Luna în Balanță

Balanța lunară să străduiește să creeze pace și armonie în toate aspectele vieții. Pentru a evita conflictul, e dispusă să-și calce pe inimă și să ajungă la compromisuri uriașe pentru a nu-și strica relațiile interpersonale.

Acest semn găsește frumusețea în fiecare dintre prietenii și membrii familiei sale. Îi place să analizeze cum este perceput de cei din jur și își dorește să fie văzut din unghiuri pozitive.

Luna în Scorpion

Cei care au Luna în Scorpion sunt oameni privați, care își ascund sentimentele și se concentrează pe descoperirea realităților ascunse ale celor din jur. Se tem de trădare, se protejează activ și decid greu dacă un partener este demn de încrederea lor.

Spre deosebire de celelalte semne de apă, se simt bine, ba chiar excelează atunci când există haos în viața lor.

Luna în Săgetător

Înflăcărare și impulsivitate - aceștia sunt termenii care îi caracterizează pe Săgetătorii lunari. Ei manifestă o abordare lipsită de griji față de problemele vieții și își valorifică libertatea mai presus de orice altceva.

Atunci când lucrurile nu merg cum și-ar dori, apelează la evadare pentru a-și distrage atenția de la adevăratele trăiri emoționale. Se simt în siguranță cu oameni deschiși la minte, care au aceleași valori că ale lor.

Luna în Capricorn

Stoici, Capricornii lunari nu își manifestă sentimentele și consideră că plânsul e inutil atunci când se simt copleşiţi. Dacă se eliberează, simt că pierd controlul, iar acest lucru nu le place.

Nu vor să îi împovăreze pe alții, așa că preferă să acționeze fix pe dos și să îi susțină pe cei din jur când ei sunt, de fapt, cei care au nevoie de ajutor. Oferă cu plăcere, dar acceptă cu greu.

Luna în Vărsător

Acești nativi excelează când simt că fac parte dintr-o comunitate. Sunt profund preocupați de sentimentele celorlalți și gândesc foarte bine problemele de ansamblu. Când vine vorba de a face față problemelor cotidiene, încearcă să fie reci și distanți.

Vărsătorii lunari se simt cel mai bine când susțin o se răzvrătesc sistemului, pe care de cele multe ori corupt.

Luna în Peşti

Veșnic optimiști, Peștii lunari își oferă inimă pe o tavă și au o perspectivă sensibilă asupra lumii. Le place să creadă că toți cei din jur au intenții nobile și speră la o pace colectivă care e greu de atins în realitate.

Ei își investesc energia pentru a-i susține pe cei din jur, iar când lucrurile se complică au nevoie să se retragă în propria lume pentru a se reîncărca. Preferă evadările solo în natură, timpul petrecut într-un studio de artă sau pur și simplu lecturarea unei cărți cu lumi fantastice.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?