Horoscop

Patru planete au intrat in retrograd. Ce inseamna asta si cum sunt afectate zodiile

Saturn, Jupiter si Venus i s-au alaturat saptamana aceasta lui Pluto, care se afla in retrograd din 25 aprilie. Pluto este planeta transformarii si asta inseamna ca esenta acestei miscari retrograde cvadruple este "renasterea".

Pluto, Saturn si Jupiter au colaborat in ultima vreme pentru a crea schimbari masive in structurile noastre cotidiene, spune astrologul Corina Crysler: "In acest sezon retrograd este important sa ne odihnim deoarece el poate initia multe schimbari pentru care trebuie sa fim pregatiti".

"Este, de asemenea, un moment bun pentru a impune limite si a ne urma calea fara a tine cont de influenta celor din jur."

Ce inseamna retrogradul cvadruplu si cum afecteaza zodiile

Saturn in retrograd

Miscarea retrograda a acestei planete este una dintre cele mai semnificative; ea incheie in tranzit karmic de trei ani in pozitia natala, Capricorn, inainte de a se muta in Varsator.

"Este o perioada perfecta pentru a intelege unele dintre lectiile karmice din ultimii ani si de a le transforma in binecuvantari, indiferent daca au fost urate sau nu", spune astrologul Ambi Kavanagh de la Soulstrology.

"Saturn ne testeaza in timpul tranzitului sau, dar, in calitate de director cosmic, ne si rasplateste daca invatam din trecut si devenim mai buni."

Venus in retrograd

Venus retrograd in Gemeni urmeaza sa zguduie viata de cuplu a zodiilor. Venus este planeta iubirii, in timp ce Gemenii reprezinta comunicarea si libertatea - deci partenerii sunt predispusi sa faca greseli care tin de aceste doua aspecte.

"In centrul tuturor problemelor retrograde ale lui Venus se afla valoarea de sine. Acum e momentul sa invatam sa ne pretuim suficient pentru a vorbi cu partenerul cand ceva nu este in regula, fara retineri. Tot acum e momentul sa ne distantam daca simtim ca nevoile noastre nu sunt satisfacute de jumatatile noastre", spune astrologul si vindecatoarea Rachel Lang.

Jupiter in retrograd

"Odata cu Jupiter, care tranziteaza aceleasi zone ale vietilor noastre ca Saturn, avem oportunitatea de a ne dezvolta dupa cativa ani grei. Trebuie sa profitam de aceasta perioada unica pentru a deveni mai buni si a beneficia din plin de darurile cosmice", spune Ambi Kavanagh de la Soulstrology.

"Obiectivul retrograd al lui Jupiter tine de crearea unor structuri stabile, care sa permita dezvoltarea zodiilor in viitor, pe toate planurile."

Cum sa facem fata planetelor Pluto, Saturn, Jupiter si Venus in retrograd

Astrologii sustin ca nu trebuie sa ne impotrivim schimbarilor, ci trebuie sa avem grija de noi si sa ne tratam cu compasiune in aceasta perioada provocatoare.

Crysler recomanda practici care creeaza liniste si relaxare psihica. Ea spune ca tinerea unui jurnal poate incepe sa dezvaluie informatii subconstiente pentru vindecare si sa creeze un nou fundament spiritual pentru fiecare zodie in parte.

"Aceasta miscare retrograda cvadrupla ofera oportunitatea unei metamorfoze", spune astrologul.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri