Horoscop

Primul Mercur in retrograd al anului 2020. Cum sunt afectate zodiile

In perioada 16 februarie - 9 martie 2020, Mercur intra in retrograd de la est la vest. Astrologii cred ca aceasta miscare provoaca nehotarare, o stare de spirit proasta, tensiuni nervoase, precum si probleme de comunicare in cazul tuturor zodiilor.

Sa fie adevarat? Iata ce e de stiut despre primul retrograd al lui Mercur din 2020.

Cand intra Mercur in retrograd

Sunt trei miscari retrograde pe care le va efectua aceasta planeta in 2020. Prima incepe pe 16 februarie si dureaza pana pe 9 martie. A doua are loc intre 18 iunie si 12 iulie, iar cea de-a treia, si ultima, se desfasoara intre 14 octombrie si 3 noiembrie.

Mercurul retrograd afecteaza oamenii?

Oamenii de stiinta subliniaza ca miscarile retrograde ale lui Mercur sunt inconjurate de superstitie si pseudo-stiinta astrologiei, care incearca sa dea un sens traseelor efectuate de planete in cursul unui an.

Din punct de vedere stiintific, miscarile lui Mercur nu exercita nicio atractie gravitationala asupra Pamantului.

Mai mult, importanta zeului Mercurius - "zeul mesager" care guverneaza comunicarea - pentru oamenii moderni este discutabila. Chiar daca sunteti adepte ale astrologiei si credeti in ea, specialistii insista ca retrogradul lui Mercur este o iluzie.

Care sunt superstitiile si ce "se poate intampla" in aceasta perioada

In astrologie, Mercur reglementeaza comunicarea, tehnologia si calatoriile, asa ca atunci cand incepe sa se miste in sens invers, orice aspect care tine de domeniile anterior mentionate devine bruiat.

Potrivit astrologilor, primul retrograd al anului vine insa cu vesti bune: este cel mai usor dintre cele trei pe care le vom experimenta in 2020: "Din cele trei, retrogradul din Pesti este cel mai lejer", spune Narayana Montufar, astrolog senior la Astrology.com si Horoscope.com.

"Desi este adevarat ca abilitatile logice si analitice ale lui Mercur vor fi debilitate in aceste trei saptamani, miscarea in sens invers nu va fi la fel de proasta ca urmatoarele, deoarece gradul in care Mercur va stationa este condus de Venus, conform astrologiei antice", a precizat Montufar.

"Acest retrograd va fi infuzat cu vibratiile pozitive, placute ale lui Venus. Sigur, vor exista neintelegeri, iar atunci cand comunicam, se va simti ca si cum am vorbi de sub apa. Deci, cand frustrarea va incepe sa bata la usa noastra, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa incercam sa ne relaxam cu o baie, sa facem o plimbare pe plaja, sa urmarim un film sau sa facem ceva creativ."

Cel mai neplacut retrograd al lui Mercur va fi cand acesta se va muta inapoi in Varsator. Astrologul Lisa Stardust explica: "Atunci, miscarea va provoca confuzie in jurul emotiilor si intuitiei. Minciunile vor fi expuse, iar paranoicii vor fi extrem de chinuiti. Meditatia av fi esentiala pentru a ne ajuta pe toti sa trecem prin acest timp incarcat din punct de vedere emotional si foarte confuz."

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri