Aries,Zodiac,Sign.,Astrology,Women,Night,Sky,Background
Horoscop

Zodia Berbec. Shutterstock

Zodia Berbec. Compatibilități, trăsături, dietă. Cum se conturează noul an astrologic

Prima dintre cele 12 zodii ale zodiacului european sau clasic occidental, cum mai este cunoscut, cea a Berbecului începe odată cu Echinocţiul de Primăvară. Soarele este în constelaţia Berbec din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa.

A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor.

Berbecul, care reprezintă şi începutul primăverii, renaşterea naturii, are forţa necesară pentru aceasta, conferită de planeta Marte, sub dominaţia căreia se află.

Zodiac,Circle.,Astrological,Forecast,For,The,Signs,Of,The,Zodiac.

Trăsăturile nativilor din Berbec

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter sunt trăsăturile nativilor Berbec.

Cel născut în această zodie este dornic de schimbare şi provocare, este un om care priveşte viaţa ca pe o perpetuă luptă pe care trebuie să o câștige. E impulsiv din fire şi nu are răbdare. Este înclinat să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îl face incomod şi mai puțin lipsit de tact în relaţiile cu ceilalţi, potrivit eastrolog.ro. Trebuie să înveţe să fie echilibrat să accepte compromisul, dacă vrea sa evolueze. Are permanent nevoie de activitate, nu suportă să stea degeaba.

Datorită inteligenţei şi entuziasmului, nativul din această zodie reuşeşte să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Munceşte din greu în orice situaţii şi nu îi stă în fire să se menajeze. El îşi va ajuta apropiații, fiind oricând dispus să întindă o ''mână de ajutor'' persoanelor importante pentru el, sacrificându-şi timpul sau banii.

Nativul din Berbec are cele mai ascuțite instincte, este direct, pasional șo luptă până în pânzele albe pentru idealurile sale. Cea mai mare greșeală ar fi să-i spui unui Berbec ce să facă sau să-i îngrădești libertatea.

Aries,Zodiac,Sign,On,Milk,Crema,Cappuccino,Coffee

Dieta Berbecului

Marte, planeta Berbecului, este asociată cu fierul. De aceea este indicat pentru nativi să consume alimente bogate în fier. Nativi apreciază mâncarea condimentată, dar trebuie să fie precauţi în consumarea ei. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Horoscope,Astrology,Zodiac,Illustration,With,Young,Couple

Compatibilitate cu celelalte zodii

Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanţă, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanţă, Capricorn.

Bărbatul Berbec

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Nu este genul care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin. Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia Berbec

Femeia este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste. Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are, potrivit venus.org. Poate să-şi aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă.

Copiii sub semnul Berbecului

Copiii născuţi sub semnul Berbecului sunt poznaşi, adesea tumultuoşi. Ei sunt nerăbdători în orice privinţă, de la mers până la vorbit şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decât alţi copii. În ciuda aparentei lor răceli şi insensibilităţi, ei suferă dacă părinţii nu-şi găsesc timp şi pentru ei. Au nevoie de afecţiune şi, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferenţă. Încrederea înnăscută şi abilităţile naturale de a conduce pot călăuzi copilul pe drumul succesului în numeroase domenii. Copiii vor aprecia întotdeauna onestitatea şi spiritul tânăr a celor din jur, potrivit copilul.ro.

Personalităţi născute în zodia Berbec

Personalităţi din România născute în Zodia Berbecului: Mircea Vintilă, Ana Blandiana, Gică Petrescu, Ştefan Tapalagă, Elvira Deatcu, Liviu Hodor, Floarea Calotă, Dan Bittman, Éva Kiss, Alexandru Papadopol, Cornel Constantiniu, Mircea Ştefan Daneliuc, Aurel Tămaş, Gil Dobrică, Angela Ciochină, Fănuş Neagu, Gheorghe Zamfir, Emil Cioran.

Personalităţi de pe mapamond născute în Zodia Berbecului: Ugo Tognazzi, Aretha Franklin, Sir Elton John, Michael York, Aristide Briand, Christopher Lambert, Michel Hazanavicius, Joseph Haydn, Antoine François Prevost, Charles Fourier, Omar Sharif, Joseph Pulitzer, Leonardo da Vinci, Louie Anderson, Quentin Tarantino, Carl Wilhelm Siemens, Bette Davis, Diana Ross, Milan Kundera.

Berbecul în 2023

Berbec. Foto: Shutterstock

Pe 20 martie, a început sezonul Berbecului, așa că este momentul pentru ca nativii să spună da începuturilor proaspete, să lase trecutul în spate și să trăiască prezentul. Berbecii au în față un an fabulos. Echinocțiul de primăvară înseamnă o perioada magică pentru ei, este timpul să arate de ce sunt minunați. Optimismul este cheia. Berbecul simbolizează renașterea, intrarea în lumină.

Energiile și provocările din acest an nu-i vor mai lua prin surpindere pe berbeci, totul li se va părea mai ușor, pentru că sunt deja familiari cu multe dintre ele. Berbecul se simte ghidat în 2023, pentru că în anii trecuți au luptat pentru a-și construi încrederea în el, și-a creat o reputație, iar acum va începe să strângă laurii și va vedea că toate eforturile depuse au meritat. Pentru cei din zodia Berbec, 2023 este despre expansiune, despre încredere în sine, despre a-i aprecia pe cei din jur, despre a celebra conexiunile pe care le creează. Berbecul învață și în acest an cât de important e șă-și prețuiască timpul, sănătatea, pe el însuși, indică Moon Omens. Este momentul să creeze energia și atmosfera pe care vrea să o atragă, mai ales în dragoste. Până în mai, berbecii îl au alături pe marele benefic Jupiter, așa că nu pot decât să strălucească puternic. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri