Virgo,Zodiac,Sign.,Astrology,Women,Night,Sky,Background
Horoscop

Zodia Fecioară. Shutterstock

Zodia Fecioară. Nativii acestui semn sunt guvernați de planeta inteligenței. Calități, defecte și elemente norocoase

Zodia Fecioară începe din 23 august și se încheie pe 22 septembrie. Este a șaselea din cele 12 semne de pe cercul zodiacului european.

Constelaţia Fecioarei are ca simbol o fată tânără, cu aripi de înger, ţinând în mână un spic de grâu, o aluzie făcută la cea mai strălucitoare stea pe care o găsim în această constelaţie, Spica.

Fecioara, guvernată de planeta inteligenţei

Fecioara este guvernată de Mercur, considerată planeta inteligenţei, deci persoanele născute sub acest semn sunt inteligente, strălucitoare în conversaţii, învaţă foarte repede, sunt perseverente şi ingenioase. Au darul unic de a înţelege şi a asimila orice idee nouă.

Nativii zodiei vădesc adesea dualitatea semnului lor: sunt înzestraţi cu harurile savantului sau filosofului, dar în acelaşi timp sunt şi practici. Dacă manifestă perseverenţă în atingerea scopurilor, această combinaţie de calităţi complementare şi opuse va face din cei născuţi sub acest semn persoane superioare.

Despre energia Fecioarei se pot spune foarte multe, calităţile fundamentale ale nativilor fiind atenţia la detalii şi ordinea. Cu Soarele în Fecioară, vorbim despre mai multă energie în a ne pune în ordine anumite aspecte din vieţile noastre.

Fecioară. Calități și defecte

Nativii din Fecioară ştiu cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze şi să califice. Îşi controlează foarte bine emoţiile şi nu acţionează decât extrem de rar din impuls, toate acţiunile lor fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine. Metodic şi capabil să reziste muncilor de rutină, se poate impune în lumea afacerilor şi poate fi un pedagog foarte bun, potrivit eastrolog.ro, arată Agerpres.

Astfel, simţul profund al responsabilităţii şi dorinţa de a se pune în serviciul celorlalţi, care contrastează cu aprecierea la rece a faptelor şi judecarea lipsită de emoţie a celor apropiaţi, rămân greu de înţeles pentru cei din jurul lor.

La fel ca în orice zodie, are şi trăsături negative, între acestea evidenţiindu-se spiritul critic, pe care-l aplică cu consecvenţă asupra activităţilor sale şi asupra persoanelor cunoscute.

Virgo,,The,Virgin,Or,Maiden,,Is,The,Sixth,Sign,Of

Elemente norocoase pentru nativii din Fecioară

Piatra mistică - agat
Ziua norocoasă - miercuri
Numerele norocoase - 3, 5
Culori norocoase - albastru închis, culori ruginii de toamnă

Alimentele benefice: cartofii, guliile, ţelina şi alimentele menţionate în zodia Gemenilor, deoarece au acelaşi guvernator - planeta Mercur.

Bărbatul din zodia Fecioară

Bărbatul născut în zodia Fecioară este foarte echilibrat şi meticulos. Uneori poate fi cuprins de furii violente, dar se linişteşte repede. Este prea susceptibil. Nu îi plac misterele. Preferă femeile echilibrate şi constante, lângă care poate avea un confort paşnic. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar ştie să iubească sincer şi profund. Are însă tendinţa să-şi neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră şi de câştigurile materiale.

Femeia Fecioară

Femeia Fecioară este sociabilă, plăcută, surâzătoare, ştiind să-şi ascundă tristeţea, dotată cu spirit practic şi gusturi simple. Este perfecţionistă, trăsătură ce uneori ajunge să devină un defect. Ţine enorm la promptitudine şi la sinceritate. O caracterizează timiditatea, dar când îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte un nou partener care i se pare fără cusur nu va ezita să taie legăturile vechi, potrivit venus.org.ro. Deşi pare liniştită şi calmă, nu este deloc aşa, pentru că are o activitate interioară foarte intensă şi tinde să-şi facă griji din orice. Ca mamă este foarte atentă cu tot ce înseamnă cămin, familie şi mai ales copii.

Copilul Fecioară

Copilul Fecioară dă dovadă de timiditate şi nesiguranţă în relaţiile cu cei de vârsta lui, simţindu-se bine în compania adulţilor. Va fi în continuă mişcare, atât fizică, cât şi mentală, după cum menţionează copilul.ro. Are un simţ critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui şi nici al părinţilor sau rudelor care pot deveni agasate de criticile lui. Părinţii sau educatorii trebuie să îndrepte de timpuriu tendinţa de critică a copilului spre latura constructivă. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) - Fecioară, Capricorn, Taur
Bună (80%) - Scorpion, Rac
Delicată, riscantă (60%) - Săgetător, Gemeni, Berbec
Dificilă, dar interesantă (50%) - Peşti
Nerecomandabil (10%) - Balanţă, Leu

Personalităţi născute în zodia Fecioară

Paulo Coelho, Maurice Maeterlinck, Cameron Diaz, Rishi Kapoor, Johann Schweigger, Luigi Galvani, James Duval, John Douglas Cockcroft, Kristen Johnston, Albert Claude, Herbert Kroemer, George Hoyt Whipple, Michael Jackson, Lenny Henry, Frederick "Freddie" Mercury, Richard Gere, Giuliano Gemma, Tommaso Campanella, Susan Blakely, Oscar Luigi Scalfaro, Cesare Pavese, Keanu Reeves, Noah Baumbach, George Lazenby, Susumu Tonegawa, Pink.

Etichete: zodii , horoscop , zodia fecioara

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?