breton
Moda

Vedete, tunsori 2023. Profimedia

Cea mai în vogă tunsoare a anului. Bretonul care se potrivește oricărei forme a feței. Kate Middleton a spus da trendului

Bretonul „perdea” este una dintre coafurile în vogă din acest an, continuând trendul pornit încă din 2022. Tot mai multe celebrități aleg să-și transforme imaginea cu această tunsoare, Catherine, prințesa de Wales, surprinzându-și zilele acestea admiratorii cu noua schimbare de look.

Ce este bretonul „perdea” și cui se potrivește

„Bretonul perdea oferă acea relaxare estivală, în timp ce îți susține întregul look”, a explicat Xavier Velasquez, hairstylist al starurilor de la Hollywood, notează Vogue. Multora le aduce aminte de Jane Birkin pe Riviera Franceză, în vara anului 1973.

Bretonul perdea a revenit în forță încă din 2022, dar în 2023 tot mai multe staruri au spus da acestei tendințe. 

„Dacă e tuns bine flatează pe toată lumea”, insistă Mark Townsend, profesionistul din spatele lookului actriței Dakota Johnson. „În general, este potrivit pentru orice formă a feței și orice textură a părului”. 

Pe cât de simplu, pe atât de spectaculos, mai ales când e perfect aranjat

„O modalitate ușoară de a-ți încadra elegant chipul atunci când îți prinzi restul părului într-o coadă înaltă, dar potrivit și pentru o coafură relaxată”, a explicat la rândul său stilistul Vernon François.

Bretonul „perdea” face pentru fața ta ceea ce un set de perdele drapate cu artă ar face pentru o fereastră, spun specialiștii. O interpretare mai blândă, mai jucăușă a bretonului drept, menit să flateze structura osoasă și să evidențieze anumite trăsături, ochii sau pomeții.

„E bretonul perfect care oferă blândețe și echilibru în jurul feței”, a declarat Velasquez. „Fie că alegeți o versiune mai lungă cu partea centrală care să vă deschidă pomeții sau mai scurtă pentru a încadra linia sprâncenelor, scopul lui este să vă scoată în evidență toate trăsăturile pozitive.”

The Princess of Wales joins a Family Portage Session
Kate Middleton. Catherine, prințesa de Wales. Profimedia

Câteva sfaturi importante înainte de a opta pentru bretonul „perdea”

Se potrivește stilului tău de viață?

„Înainte de a face pasul, gândește-te dacă bretonul se va potrivi stilului tău de viață”, atrage atenția François.

„Unele persoane consideră că senzația de păr pe față este inconfortabilă sau ar putea fi mai practic să aibă părul complet prins într-un coc sau într-o coadă zi de zi”, a spuns el.

Întreținere suplimentară

Pe lângă mai multe călătorii la salon pentru a-l stiliza, există și întreținerea suplimentară, bretonul tinde să devină gras (absoarbe  uleiul, transpirația, machiajul și SPF-ul de pe față), plus finisarea zilnică. „Dacă poți acorda bretonului 10 minute, ai terminat”, asigură însă Townsend.

Mergi la un profesionist pentru un rezultat potrivit formei feței tale

Mark Townsend a explicat că este important să cunoști ce funcționează cel mai bine pentru tine. „Când clientele vin pentru o tunsoare, adesea îmi arată imagini cu un breton pe o altă formă a feței. Multe nu își cunosc propriul chip”.

Așadar, fă-ți timp pentru a înțelege forma feței și poartă o conversație sinceră cu hairstylistul pentru așteptări realiste.

Celebrități care au spus da bretonului „perdea”:

 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri