cuple haine negru
Moda

Culoarea hainelor ii poate face pe oameni sa para mai inteligenti, atragatori si increzatori. Cum sa te imbraci pentru a impresiona

Daca porti negru pentru ca subtiaza, afla ca aceasta non-culoare mai are si alte avantaje! Potrivit cercetatorilor britanici, care au intrebat peste 1.000 de persoane cu ce trasaturi asociaza diferite culori, negrul sugereaza inteligenta, atractivitate si incredere.

Studiul a fost comandat de un furnizor de haine din Marea Britanie, iar in cadrul lui, cercetatorii au prezentat participantilor fotografii cu aceeasi persoana imbracata in culori diferite.

Studiul "Perceptia culorii" i-a provocat pe oameni sa asocieze diferite trasaturi de personalitate sau caracter cu anumite culori. Negrul a condus detasat si a primit cele mai multe asocieri pozitive din partea respondentilor.

De exemplu, pe langa negru, albastrul, albul si verdele sunt considerate culori pe care le poarta persoanele inteligente. De cealalta parte, conform rezultatelor, rozul a fost asociat cu cele mai multe trasaturi negative, doar 5% dintre participanti crezand ca oamenii inteligenti poarta aceasta culoare.

In urma studiului, a reiesit ca, in perceptia oamenilor, negrul este culoarea perfecta pentru o prima impresie reusita - practic, daca vrei sa atragi atentia fara sa pari vulgar sau prea dornic de complimente, la o prima intalnire poti purta negru.

66% dintre femei au considerat ca negrul este cea mai atragatoare culoare pe un barbat, iar 48% dintre barbati au avut aceeasi parere despre hainele negre purtate de femei.

Culorile care nu sugereaza deloc increderea, atractivitatea si inteligenta au fost portocaliul, galbenul si maroul. Portocaliul a fost chiar pe ultimul loc in topul nuantelor care sugereaza "incredere".

Rosul si negrul au fost considerate cele mai sexy culori, dar prima este considerata si un semn al arogantei.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri