haine trucuri
Moda

Exista un motiv pentru care creierul uman tinde sa se orienteze spre tinute mai putin sofisticate atunci cand avem o zi libera. Este vorba despre teoria rolului, spun expertii.

Cum sa te imbraci ca sa ai o stare de spirit mai buna. Ce au descoperit oamenii de stiinta

Exista un motiv pentru care creierul uman tinde sa se orienteze spre tinute mai putin sofisticate atunci cand avem o zi libera. Este vorba despre teoria rolului, spun expertii.

Alyssa Dana Adomaitis a explicat faptul ca aceasta teorie inseamna ca te imbraci pentru pozitia pe care doresti sa o arati. Daca nu ai inspiratie in a alcatui un outfit, emotiile tale vor decide ce sa porti. 

Dar in loc sa lasam emotiile sa ne dicteze tinutele, ce s-ar intampla daca am selecta tinute strategice care ne-ar putea influenta starea de spirit in directia pe care o alegem? Alegerile vestimentare pot avea un impact subtil, dar semnificativ asupra comportamentului si perspectivei noastre.

Profesorul Andrew Reilly compara impactul pe care hainele il au asupra comportamentul uman cu cel pe care il are muzica. Diferite tipuri de muzica "influenteaza modul in care te vei comporta, ceea ce simti". Acelasi lucru se poate spune despre hainele noastre: "Putem folosi imbracamintea pentru a ne imbunatati starea de spirit".

Ce piese vestimentare ne pot ajuta in acest sens, afli in randurile urmatoare:

  • Tinutele formale

Daca esti in cautarea unui impuls de putere, poarta o tinuta potrivita pentru un interviu de angajare. Intr-un studiu din 2015, profesorul de psihologie Abraham Rutchick si echipa sa au descoperit ca tinutele mai formale modifica modul de a gandi.

Le-a cerut participantilor la studiu sa se prezinte cu doua tinute: una pe care ar purta-o la cursuri si alta la un interviu de angajare. Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca atunci cand au purtat tinute mai formale, subiectii au avut o imagine de ansablu mai clara.

“Este un efect subtil, dar cred ca este real”, a spus Rutchick.

  • Obiectele cu valoare sentimentala ajuta

Hainele, accesoriile cu valoare sentimentala pot fi, de asemenea, eficiente. Mai ales parfumul. Conform unui articol din 2016, publicat in Brain Science, "amintirile declansate de mirosuri sunt mult mai intense" decat cele declansate de alti factori.

Fiindca o anumita parte din creier se "activeaza", oamenii sunt transportati in timp la locul initial in care au capatat amintirea repectiva.

  • Talismanele norocoase

Si purtarea de talismane norocoase ajuta la imbunatatirea starii de spirit. In urma unui studiu, s-a dovedit ca persoanele care au purtat astfel de talismane au fost mai eficiente decat cele care au renuntat temporar la ele.

  • Hainele confortabile

Hainele care te fac sa te simti confortabil, au culori care te linistesc si care iti pun in evidenta trasaturile, te vor ajuta sa ai un mood mai bun. La fel si cele datorita carora ai primit complimente.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: tinute , haine , outfit , studiu haine

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri