kate middleton zambet
Moda

kate middleton zambeste la un eveniment oficial la care participa

Lectii stricte de stil pe care le-a invatat Kate Middleton de cand a devenit Ducesa

Catherine, Ducesa de Cambridge, e frecvent in centrul atentiei. Fiecare detaliu legat de aparitiile sale este atent analizat de presa, motiv pentru care sotia Printului William a invatat sa respecte regulile stricte impuse de Casa Regala Britanica.

De cand a devenit Ducesa, Kate Middleton respecta cu strictete eticheta vestimentara impusa de Regina Elisabeta a II-a a Angliei. Iata cateva dintre regulile de care tine cont pentru a fi un exemplu de stil si bun gust pentru femeile care o admira.

Kate apeleaza la sfaturile unui stilist

In 2016, Ducesa de Cambridge a fost protagonista unui pictorial Vogue in care si-a ales singura o tinuta stil cowgirl. Din pacate, imaginea a fost intens criticata. De atunci, a apelat la serviciile Natashei Archer, care i-a devenit stilista. Dupa ce aceasta a intrat in concediu de maternitate, rolul a fost preluat de Virginia Chadwyck Healey.

Introduce treptat si cu precautie articole vestimentare la moda in tinutele ei

Toate alegerile lui Kate sunt limitate de traditie si protocol, asa ca regulile ii permit sa adauge doar cu mare atentie articole sau accesorii la moda in tinutele ei. Din cauza etichetei, o vedem doar rar cu umerii goi sau fuste scurte.

Achitioneaza articole identice

Cand gaseste un stil care i se potriveste, Ducesa cumpara doua sau mai multe articole identice, dar in culori diferite. Totodata, ea recicleaza tinutele si imbraca de mai multe ori aceleasi haine, demonstrand admiratoarelor ca nu este diferita de ele.

Alege fuste cu lungime eleganta

Dupa ce a devenit Ducesa, Regina si-a manifestat dezacordul fata de fustele si rochiile scurte ale tinerei Kate, ba chiar i-a impus un tiv mai lung. Astfel, ea a devenit adepta stilului midi, care ii scoate in evidenta picioarele frumoase fara sa o predispuna accidentelor vestimentare rusinoase.

Evita rochiile si fustele vaporoase cand bate vantul

De cateva ori, sotia Printului William a fost victima "efectului Marilyn Monroe". Ea a renuntat, deci, sa mai poarte rochii si fuste scurte si vaporoase atunci cand bate vantul.

Isi adapteaza hainele la codul vestimentar

Multe articole vestimentare arata interesant pe podium, dar sunt nepotrivite pentru o reprezentanta a Monarhiei Britanice. Astfel, tinutele designerilor sunt modificate in conformitate cu eticheta regala. Asistentele modifica lungimea unui articol, forma manecilor, transparenta tesaturii sau adancimea decolteului pentru ca Ducesa sa arate impecabil de fiecare data.

Tine cont de diplomatie cand calatoreste

In timpul unei calatorii in Canada, Ducesa a purtat o tinuta rosie si alba si o palarie decorata cu frunze de artar, simbolul tarii. Pentru a vizita cartierele sarace din New Delhi, a imbracat o rochie in stil indian, care costa putin. Toate aceste detalii sunt importante si trebuie respectate la vizitele oficiale.

Poarta haine viu colorate

Aceasta este una din regulile invatate de la Elisabeta a II-a: un monarh trebuie sa poarte haine stralucitoare pentru a fi vizibil in multime. Doar cand Regina este si ea prezenta la acelasi eveniment, Kate alege haine pastelate sau inchise intrucat, conform protocolului, este interzis sa fii mai strident decat conducatoarea statului.

Experimenteaza cu palariile si accesoriile de par

Purtarea palariilor elegante reprezinta un tribut adus traditiilor si protocolului strict britanic. Ducesa a devenit chiar un trendsetter: datorita ei, bentitele de cap au inceput sa fie tot mai prezente in colectiile marilor designeri.

Alege rochii lungi si vaporoase la evenimentele de seara

Cand vine vorba de evenimentele grandioase de seara, Ducesa prefera culorile pastelate si rochiile lungi, vaporoase, care sa ii accentueze aerul nobiliar.

Foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri