mituri despre sarcina
Parenting

Femeile insarcinate pot primi tot felul de sfaturi ciudate de la prieteni si familie atunci cand acestia afla ca asteapta un copil. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, aceste sfaturi nu au fundamente stiintifice.

Cele mai controversate mituri despre sarcina. Ce este adevarat si ce nu

Femeile insarcinate pot primi tot felul de sfaturi ciudate de la prieteni si familie atunci cand acestia afla ca asteapta un copil. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, aceste sfaturi nu au fundamente stiintifice.

Iata care sunt trei dintre cele mai repetate mituri:

  • Gravidutele mananca pentru doi

Gresit, sunt de parere nutritionistii, care atrag atentia asupra faptului ca este important sa cresti calitatea hranei pe care o consumi, nu cantitatea. Conform BBC, chiar si in al treilea trimestru al sarcinii, pe langa recomandarea zilnica de 2.000 de calorii, femeile insarcinate au nevoie de alte 200.

  • Durerile de la menstruatie dispar
Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Multe femei cred ca odata ce concep un copil, durerea resimtita la menstruatie va disparea, insa nu este atat de simplu. Severitatea durerii din acea perioada a lunii se schimba de-a lungul anilor, adesea diminuandu-se odata cu varsta.

In 2006, o echipa de cercetatori din Taiwan a efectuat un studiu la care au participat femei de peste 40 de ani. Ei au constatat ca, pe masura ce acestea au inaintat in varsta, intensitatea durerii a scazut, chiar daca niciuna dintre ele nu a avut copii.

Pentru a incerca sa stabileasca ce se intampla, aceeasi echipa de cercetatori a analizat mai mult de 3.500 de femei, de-a lungul a opt ani. In acea perioada, unele au avut copii si multe dintre ele au descoperit ca durerile resimtite la ciclu s-au diminuat dupa ce au nascut.

51% dintre cele care au avut o operatie de cezariana sunt nemultumite de nivelul durerii cauzata de menstruatie, in timp de 35% dintre femeile care au nascut natural au scapat de acestea.

Deci, nasterea le ajuta doar pe unele femei. Cercetatorii speculeaza ca nasterile naturale ar putea fi mai eficace in reducerea durerii deoarece leziunile pelvisului ar putea deteriora nervii care leaga uterul de trunchiul cerebral.

  • Femeile insarcinate nu ar trebui sa calatoreasca cu avionul

Liniile aeriene le opresc pe gravidute sa zboare cand acestea se afla la finalul sarcinii, nu pentru ca sunt periculoase pentru fat sau pentru mama, ci pentru ca micutul ar putea veni pe lume in timpul calatoriei.

Cand vine vorba despre sarcina timpurie, cele mai multe cercetari au fost realizate pe insotitorii de zbor, mai degraba decat pe pasageri. Un studiu finlandez realizat in 1999 a tras un semnal de alarma.

Conform sursei citate, acesta a scos la iveala faptul ca, intre anii 1978-1994, insotitorii de zbor au avut un risc usor crescut de avort spontan. Curios este faptul ca in perioada 1973-1977 s-a inregistrat o usoara scadere.

Nu a fost insa clar daca acest lucru s-a datorat unui aspect legat de zbor sau cerintelor locului de munca.

Avand in vedere ca majoritatea femeilor nu zboara la fel de des precum insotitorii de zbor, medicii sunt de parere ca zborul in timpul sarcinii este sigur pentru ele.

Cu toate acestea, inainte de a zbura, consulta-ti medicul, mai ales daca ai o sarcina cu probleme.

Etichete: sarcina , copil , mituri

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri