sandwich pachetel scoala
Parenting

maini de femeie care pregatesc pachetelul de scoala al copilului

Cele mai sanatoase sandwich-uri pentru pachetelul scolarului

Ai acasa un scolar caruia trebuie sa ii pregatesti zi de zi pachetelul cu mancare? Pentru parintii ocupati, sandvisurile sunt optiunea perfecta pentru masa de pranz - se asambleaza rapid, sunt usor de transportat si ofera continutul nutritional necesar unui copil daca e compus din ingrediente corecte.

Jurnalistii de la Huffington Post au contactat trei medici nutritionisti si le-au cerut sa clasifice unele dintre cele mai populare sandwich-uri - de la cele mai sanatoase, la cele mai putin sanatoase.

Tot ei i-au provocat sa-si impartaseasca recomandarile pentru cresterea valorii nutritionale a fiecarei optiuni.

"In mod ideal, un sandwich trebuie sa ofere un anumit beneficiu nutritional si satietate fizica, astfel incat copiii sa nu fie distrasi de foame in timpul orelor", a spus Kathryn Riner, dietetician pediatru si fondator al Healthy Kids Nutrition.

"Imi place sa recomand o sursa de fibre dietetice, precum si proteine, care pot ajuta copiii sa se simta multumiti in timp ce invata, fac efort fizic si cresc."

Care sunt cele mai sanatoase sandvisuri

Sandvisurile de mai jos sunt clasificate in functie de notele celor trei nutritionisti. Clasamentul se bazeaza pe umpluturi si nu se refera la selectiile personale de paine si nici la condimente (maioneza, mustar, salata, rosii etc.).

1. Wrap cu hummus si legume (ideal ar fi ca tortilla sa fie de spanac si ierburi, iar umplutura din hummus clasic si legume feliate)

2. Sandwich cu ton si salata (ideal ar fi ca umplutura sa fie din ton in apa sau suc propriu, cu maioneza facuta in casa)

3. Sandwich cu piept de pui si branza cheddar (ideal ar fi ca pieptul de pui sa fie rotisat, iar feliile cheddar feliate subtire)

4. Sandwich cu carne de curcan si cascaval Swizz (ideal ar fi ca curcanul sa fie pregatit la cuptor, iar cascavalul Swiss sa fie feliat subtire)

5. Sandwich cu unt de arahide si gem (ideal ar fi ca cele doua sa fie produse ecologice)

6. Sandwich cu sunca si cascaval (ideal ar fi ca sunca sa fie putin afumata, iar feliile de cascaval feliate subtire)

7. Quesadilla cu branza (ideal ar fi ca tortilla sa fie din porumb, iar branza maruntita)

Unul dintre nutritionistii alesi de jurnalistii Huffington Post a subliniat ca cel mai important cand vine vorba de pregatirea unui sandvis pentru pranzul scolarului nu este faptul ca un aliment este mai sanatos decat altul; este vorba a privi preparatul in ansamblu.

"Sigur, unele alimente au un profil nutritional mai bun decat altele, dar contextul conteaza imens. Tonul poate fi considerat un ingredient bun si sanatos, dar daca e consumat in cantitati mari si pe cont propriu, poate aduce un aport crescut de mercur in organism. Este vorba doar despre gasirea unui echilibru."

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri