copil descult
Parenting

Copiii și mersul desculț. Motive științifice pentru care ar trebui lăsați în picioarele goale

Potrivit unui studiu recent, mersul desculț pe suprafețe dure pentru o perioadă îndelungată de timp este dăunător adulților. Reprezintă el însă un pericol la fel de mare pentru cei mici? Iată ce spune dr. Miguel Cunha, podiatru la Gotham Footcare.

Din fericire, pentru copii este benefic să meargă sau alerge în picioarele goale: „Le recomand părinților să-și lase copiii să se plimbe desculți acasă, în special pe suprafețele cu mochetă sau covoare, deoarece acest lucru poate contribui la îmbunătățirea circulației și dezvoltării mușchilor și oaselor piciorului”, spune dr. Cunha.

„Mersul desculț poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sensibilității, echilibrului, forței și coordonării în general.”

Ce se întâmplă însă cu mersul în picioarele goale afară? Din nou, veștile sunt bune, cu câteva precizări. „Recomand purtarea de încălțăminte în zilele călduroase și însorite, când asfaltul sau nisipul pot provoca arsuri grave la picioare sau în medii nesigure, în care pot fi prezente cioburi."

Medicul îi avertizează pe părinți să nu uite să aplice protecție solară pe picioarele celor mici pentru a preveni arsurile solare. În plus, dacă merg într-o zonă publică, atât copiii, cât și adulții ar trebui să evite să meargă desculți pentru a evita contractarea infecțiilor fungice, bacteriene sau virale.

Aceleași sfaturi se aplică și în cazul ierbii umede, potrivit Pure Wow.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri