shutterstock_1155125680
Parenting

6 semne care iti arata ca ai putea avea un copil introvertit. Tu le-ai observat la micutul tau?

Unul din trei copii este introvertit, arata statisticile. Daca micutul tau este mai timid si mai retras, s-ar putea sa fie unul dintre ei. Cum arata acest tip de temperament? Cei de la Your Tango au pregatit o lista cu cateva semnale care te vor ajuta sa iti faci o idee mai clara.

1. Evita contactul vizual și sa interactioneaze cu alții, in special cu oamenii noi

Copiii introvertiti au de obicei unul sau doi prieteni foarte buni si sunt multumiti sa se rezume doar la interactiunea cu ei. Ei nu simt nevoia de foarte multe contacte sociale si de aceea nu prea le initiaza.

2. Este nervos sau suparat dupa o zi plina

O zi petrecuta la scoala, in parc sau o petrecere este destul de solicitanta pentru un introvertit. De asemenea, el se simte singur si supra-stimulat in multime. Daca ai de gand sa il incluzi intr-o serie de activitati sociale, indicat este sa ii acorzi liniste inainte si dupa acestea. Daca nu are timp pentru el sa isi incarce bateriile, devine obosit, nervos, se poate plange de dureri de cap sau de burta.

3. Petrece mult timp vorbind singur si/sau cu jucariile

Introvertitii tind sa fie mai tacuti decat extrovertitii. Nu fi surprinsa insa daca descoperi ca are discutii cu el insusi ori cu jucariile preferate. De regula, micutii inchisi in ei au nevoie de timp pentru a se putea obisnui cu sentimentele si experientele prin care trec.

4. Prefera sa se joaca singuri

Faptul ca se joaca singur este un semn distinctiv al copilului introvertit. Acest tip de micuti prefera sa isi foloseasca mai degraba imaginatia decat sa se distreze cu alti copii.

5. Sunt reticenti in a incerca noi lucruri

Deoarece experientele noi implica, de obicei, interactiunea cu oameni si locuri noi, copiii introvertiti le vor refuza, preferand sa faca lucruri cu care sunt obisnuiti.

6. Au probleme in a-si exprima sentimentele

Pe langa faptul ca se pot simti de-a dreptul extenuati cand sunt supusi la prea multa comunicare verbala “care nu duce nicaieri”, copiii introvertiti isi exteriorizeaza cu rezerva sentimentele, lucru care ar putea fi explicat chiar si biologic, prin modul in care creierul lor proceseaza recompensele.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri