spalatul pe dinti la copii
Parenting

Fetita micuta care isi spala dintii

Cum inveti un copil sa se spele pe dinti

Nu o sa iti vina sa crezi, dar igiena orala trebuie sa inceapa inainte ca micutul tau sa aiba dintisori. De ce asa devreme? In acest mod ii vei crea o rutina si il vei obisnui cu actiunea in sine. Si s-ar putea sa ii placa la nebunie.

Inveleste-ti degetul intr-o buzata de tifon si sterge gingiile micutului o data pe zi. O alta metoda este cea in care se foloseste periuta gingivala facuta din silicon moale, cu forma unui degetar.

Dupa ce ii apar primii dinti, poti folosi o periuta de dinti adecvata varstei lui. In prezent gasesti pe piata o varietate de produse, colorate, cu aspect amuzant. Indicat este sa alegi o periuta cu parul moale pentru a nu-i rani gingiile delicate. Abia dupa varsta de 3-4 ani ii poti lua o periuta electrica pentru copii.

Cat despre ce pasta de dinti sa folosesti, afla ca exista in comert pentru diferite varste, incepand de la 6 luni. Cantitatea pe care trebuie sa o folosesti este una mica, de marimea unui bob si este suficient sa il speli o singura data pe zi.

Daca are pana in 2 ani, cumpara o pasta de dinti care daca va fi inghitita nu ii va cauza probleme celui mic. Citeste cu atentie etichetele pentru a vedea ce contine aceasta. Sigur, sa nu uitam de gust. Pentru a-l face sa se spele de drag, pasta de dinti trebuie sa fie pe gustul copilului. Pe unii prichindei, un gust intens mentolat s-ar putea sa ii deranjeze, pe cand altii nu agreeaza gustul de guma de mestecat.

Abia dupa 4-5 ani, daca observi ca se descurca, il poti lasa sa se spele singur. Verifica-l totusi periodic pentru a vedea daca isi pastreaza bunele obiceiuri.

Etichete: copii , idei , igiena , dinti

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri