cum afli cand nasti
Parenting

Testul care iti arata cand urmeaza sa nasti. Cand se face si ce presupune

Exista teste simple care, facute dupa saptamana a 25-a de sarcina, te ajuta sa afli daca vei naste in saptamana care urmeaza. Sa mai spunem ca sunt vitale daca in trecut ai mai pierdut vreo sarcina? Uite care sunt recomandarile medicilor:

Inainte cu trei luni de a lua in calcul o sarcina, fa-ti un examen medical complet - nu este suficient doar cel ginecologic. In acest fel vei afla daca poti duce la termen o sarcina.

Dupa ce ai ramas insarcinata, trebuie sa mergi la medicul tau ginecolog lunar pentru a reduce riscul unei nasteri premature (dupa 25 de saptamani de sarcina).

Specialistii recomanda ca, saptamanal, dupa saptamana a 25-a de sarcina, sa iti faci un test de nastere. Acesta evidentiaza o proteina care se secreta in vagin si care apare cand se pregateste nasterea, mai exact cu 7 zile inainte de a aduce pe lume copilul. In cazul in care ai avut deja o nastere prematura sau ai pierdut vreo sarcina, nu trebuie sa sari peste acest pas.

In functie de varsta, sarcina poate fi normala, fara complicatii ori marcata de avort spontan, nastere prematura, risc de sindrom genetic. De aceea, medicii pot suplimenta bateria de teste recomandate gravidutelor, pentru a preveni si trata aceste posibile complicatii.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri