miere bebelusi
Parenting

Mierea nu este potrivita pentru bebelusi pentru ca poate provoca o boala rara, paralitica ce poate deveni fatala: botulism.

De ce mierea este un aliment interzis bebelusilor

Mierea nu este potrivita pentru bebelusi pentru ca poate provoca o boala rara, paralitica ce poate deveni fatala: botulism.

Ea este generata de toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum, gasita in mierea bruta. Sporii care pot genera aceasta infectie sunt prezenti in natura, in special pe florile plantelor polenizate de albine.

Mierea de albine este consumata de cele mai multe ori in stare naturala, fara a fi sterilizata sau pasteurizata. Chiar si in cazul unui proces de pasteurizare, sporii de botulism tot ar putea fi prezenti.

Desi o considera o afectiune grava, dr. Dyan Hes, de la Gramercy Pediatrics, avertizeaza ca riscul de botulism infantil este foarte mic, iar afectiunea este tratabila daca diagnosticul este pus la timp.

Simptome si tratament botulism

"Bebelusii au constipatie, saliveaza excesiv, muschii faciali sunt slabiti si au probleme la inghitire. Paralizia este descendenta, porneste de la cap si coboara in picioare", a explicat medicul pentru PureWoW.

Tratamentul pentru botulism infantil implica de multe ori intubarea pentru a preveni insuficienta respiratorie. De asemenea, ingrijirea este acordata in unitatea de terapie intensiva.

Cand introduci mierea in alimentatia copilului

Vestea buna este ca abia dupa varsta de 1 an, micutului tau ii este permis sa manance miere fiindca sistemul lui digestiv s-a dezvoltat suficient, spune specialistul.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri