mese bebelusi noapte
Parenting

Mama care isi hraneste bebelusul de cateva luni in timpul noptii

Cum iti convingi bebelusul sa renunte la mesele de noapte

Medicii pediatri spun ca de la 6 luni, bebelusii nu mai au nevoie sa manance in timpul noptii. Dar cum micutii sunt diferiti, nu foamea este cea care ii trezeste intotdeauna, motivele care le perturba somnul fiind nenumarate.

Daca un bebelus de 6-9 luni doarme 5-6 ore legate pe noapte, este minunat. Insa un somn de 10 ore este prea mult pentru un micut care are sub un an. Pentru a avea un somn linistit trebuie sa ii creezi o rutina. Bebelusul nu trebuie lasat sa planga noaptea fara sa il consolezi pentru ca astfel ii vei transmite un mesaj gresit: se va simti singur si neimportant. Cum spuneam mai devreme, copiii nu se trezesc doar pentru ca le e foame, asa ca nu ii da lapte de fiecare data cand se foieste. Incearca sa il linistesti, sa il mangai, sa ii schimbi pozitia pentru a il face sa adoarma la loc.

Se poate trezi din cauza burticii balonate, eruptiilor dentare sau chiar caldura. Intr-adevar, punandu-l la san se linisteste, dar pe masura ce creste, ar trebui invatat si alte metode de reconfortare.

Pentru a renunta la mesele de noapte, hraneste-l mai bine ziua. Incearca sa il alaptezi de mai multe ori pe timpul zilei ori mareste-i portia de lapte praf. De mare ajutor ti-ar fi si sa il trezesti pentru inca o masa chiar inainte de a merge tu la culcare.

Totusi, daca vrei neaparat sa elimini mesele de noapte mai apeleaza si la urmatoarele trucuri:

  • Renunta gradual la mesele nocturne. Cum? Mareste intervalul dintre mese si scade cantitatea de lapte pana cand le vei elimina. Daca bebelusul obisnuieste sa fie alaptat de 3 ori pe noapte, decaleaza programul cu o jumatate de ora pana elimini sedintele de alaptat. Organismul micutului se va adapta la noul program.
  • Dupa diversificare, ofera-i o masa solida seara. Ai grija sa fie ceva usor, dar satios. De exemplu, poti prepara biscuiti cu iaurt si banana.
  • Da-i apa in schimbul laptelui. Treptat dilueaza-i laptele cu apa, pana ajungi sa ii oferi apa in timpul noptii.
Etichete: nastere , sarcina , copii , bebelusi , alaptare

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri