program somn copii
Parenting

Cate ore ar trebui sa doarma un copil in functie de varsta

Respectarea programului de somn al copiilor este foarte importanta. Dar cate ore trebuie sa doarma un copil? Mamele considera ca cei mici trebuie sa mearga la culcare cat mai devreme, iar un nou studiu realizat de catre Academia Americana de Pediatrie le da dreptate.

Lipsa unui program de somn la copii este asociata cu riscul de aparitie a problemelor comportamentale, a celor emotionale, a dificultatilor de invatare si chiar obezitate, sustin specialistii.

"Alte cercetari au aratat beneficii in ceea ce priveste comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitiva si atentia. O rutina a somnului, inclusiv ora de culcare stabilita cat mai devreme, poate preveni dificultatile in a adormi sau trezirea in timpul noptii", a spus conducatorul cercetarii, Sarah Anderson, pentru CNN.

Bebelusii cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 1 an au nevoie intre 12 si 18 ore de somn pe zi. Cei de intre 1 si 2 ani - 11 si 14 ore de somn pe zi, iar cei intre 3 si 5 ani - 10-13 ore pe zi, sustin realizatorii studiului.

De asemenea, copiii cu varsta intre 6 si 12 ani ar trebui sa doarma 9-12 ore pe zi, iar cei cu varsta intre 13 si 18 ani au nevoie de 8-10 ore de odihna.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri