mame casatorite studiu
Parenting

Te-ai astepta ca un parinte singur, care se ocupa singur de treburile gospodariei si de ingrijirea copilului, sa aiba mai multa munca de facut acasa decat mamele care beneficiaza de ajutorul partenerului. Insa lucrurile nu stau deloc asa.  Oamenii de stiinta au constat ca femeile casatorite au mai multe sarcini de facut acasa, cu conditia ca partenerul lor sa fie un barbat.

Regulile pe care fiecare parinte ar trebui sa le stabileasca in vacanta de vara

Parinti sau copii, pentru toti venirea verii inseamna si vacanta, care aduce cu sine schimbarea rutinei zilnice. Odata dat peste cap programul cu care eram obisnuiti, totul se poate transforma in haos daca nu impunem niste reguli de baza si implicit, o noua rutina. Iata cateva reguli de respectat in familie:

  • Stabileste o rutina

Odata cu vacanta, putem uita de trezitul devreme si implicit de toate activitatile pe care trebuia sa le facem pentru a ajunge la scoala sau birou. Totusi, fiindca micutul tau se simte in siguranta cand programul este previzibil, se va bucura sa stabiliti impreuna cateva repere dupa care se va derula vacanta de vara.

La inceput de saptamana, puneti-va la masa impreuna si programati activitati distractive si iesiri. Stabiliti intervale de iesit in oras/ parc sau unde nu a mai fost niciodata.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

In plus, da-i resposabilitati.

  • Stabiliti cand si cat au voie in fata ecranului

Nu de multe ori, copiii asociaza vacanta cu mai mult timp petrecut in fata TV-ului, jocuri pe computer si desene animate. Daca entuziasmul inceputului de vacanta poate fi inteles, in scurt timp este necesar sa stabilim o rutina zilnic privind timpul petrecut in fata ecranului.

  • Invatati zilnic ceva

Provoaca-l sa citeasca, sa rezolve puzzle-uri, sa isi foloseasca imaginatia pentru a se juca cu prietenii sau sa se inscrie online la o scoala de vara. Daca copilul este mai mare, poti creea contextul in care sa practice un sport individual sau de echipa. Iar posibilitatile sunt nenumarate. 

  • Nu depasiti ora de culcare

Daca nu mai avem ora de trezire, evident ca ora de culcare isi pierde putin din rost. Dar rutina privind orele de somn este esentiala. Copiii care dorm putin au un nivel mic de energie, iar oboseala ii face mai putin cooperanti.

Incercati sa limitati, pe cat posibil, zilele in care depasiti ora de culcare.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri