sport in sarcina
Parenting

Ce sport e permis in timpul sarcinii. Reguli pe care trebuie sa le respecti

Pentru a lua cat mai putin in greutate si a-i asigura o stare buna de sanatate bebelusului tau, practica sport. Daca trebuie sa eviti neaparat toate sporturile de contact, afla ca sunt suficiente tipuri de exercitii fizice pe care le poti practica in timpul sarcinii. Iata care sunt ele:

  • Inotul

Poti incepe cu sedinte de 5-10 minute (la primele trei intalniri cu apa), apoi creste durata la 20 de minute, de 2-3 ori pe saptamana. De preferat ar fi sa eviti apa calda - temperatura apei nu trebuie depaseasca 18-20 grade. Evita piscinele unde sunt copii, care te pot lovi.

  • Mersul

Daca nu obisnuiai sa faci sport inainte de a ramane insarcinata, plimba-te 30 de minute de 2-3 ori pe saptamana.

  • Aerobicul usor

Stai departe de orele aglomerate cand creste temperatura camerei, dar si de step aerobic si kickboxing. Poti face insa aerobic in apa sau exercitii mai usoare, special create pentru gravidute.

  • Tenisul

Cu mentiunea de a nu schimba brusc directia cand esti pe teren si a avea grija sa nu te lovesti cu racheta.

  • Joggingul

Sigur, daca practicai acest sport inainte de sarcina, il poti face nestingherita si acum. Alearga in momentele mai reci din zi (dimineata devreme sau spre seara). Poarta straturi de haine care pot fi indepartate (legate de brau) pe masura ce te incalzesti. Nu uita sticla de apa si nu te indeparta la o distanta mai mare de 15 minute de casa ta, ori nu alege un loc unde sa fii singura.

In functie de cum decurge sarcina, cere parerea medicului tau legata de sportul pe care vrei sa il practici in aceasta perioada. El va fi cel mai in masura sa-ti recomande exercitiile fizice potrivite starii tale de sanatate.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri